Tiramisu met Bruine Jenever

Voor 4 personen:

- 6 gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
- 3 el Hooghoudt Bruine Jenever
- 250 g mascarpone
- 60 ml slagroom
- 1 vanillestokje, opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
- 2 el poedersuiker
- 4 el sterke zwarte koffie
- 3 el Hooghoudt Bruine Jenever
- 16 lange vingers
- stukje pure chocolade, fijngeraspt

Wel de abrikozen een nacht van tevoren in 3 eetlepels Bruine Jenever.

Klop in een grote kom de mascarpone, slagroom, vanille en poedersuiker tot een gladde massa. Meng in een andere kom de koffie met de tweede 3 eetlepels Bruine Jenever.

Leg op elk bord 2 lange vingers en besprenkel ze met het koffie-jenevermengsel. Schep er een lepel van de mascarponecrème op en beleg deze weer met 2 lange vingers. Besprenkel deze weer met het koffie-jenevermengsel en schep er een laatste lepel mascarponecrème op. Bestrooi met de geraspte chocolade en de in Bruine Jenever gewelde abrikozen.

Dit is een recept van Zoet & Roze.

 

 

Gemaakt met:

Bruine Jenever

Een verrassende en eigentijdse jenever die puur erg lekker is, maar zeker ook in…
Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: