Risotto met gemarineerde kippendijfilet

Gebruik onze Bruine Jenever eens voor een mooie risotto met gemarineerde kippendijfilet. De jenever geeft de marinade een stevige, zwoele bite. 

Ingrediënten voor 4 personen:

Rijst

  • Risottorijst
  • 0,5 liter Witte wijn
  • 1 liter Bouillon
  • 1 Ui

Kippendijfilet

  • 200 gr Bakboter
  • 500 gr Kippendijfilets
  • Peper
  • Zout
  • Chiliflakes (molen)
  • 5 eetlepels Hooghoudt Bruine Jenever
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr Groene asperges

De voorbereiding van de kippendijfilet

Snijd de kippendijfilets in kleine blokjes en marineer deze in 5 eetlepels Bruine Jenever, de fijngesneden of geperste knoflook, ruim peper en zout en de gemalen chiliflakes voor 1,5 tot 2 uur.

De bereiding van de risotto

Smelt de boter in een grote pan en bak de ui hierin zachtjes tot ze mooi transparant worden, voeg dan de rijst toe en bak deze mee tot de rijst ook mooi transparant is. Als dit het geval is, voeg dan 250ml witte wijn toe en blijf roeren tot de rijst alle wijn heeft opgenomen. Dan beetje bij beetje al roerend de bouillon erbij tot de bouillon volledig is opgenomen.

Het maken van de asperges en de kippendijfilet

Grill de asperges zonder boter of olie 4 minuten in een grillpan, zorg dat de asperges knapperig blijven.

Tegelijkertijd bak je de kip in een beetje boter in 4 a 5 minuten tot de buitenkant mooi goudbruin is en nog lekker mals aan de binnenkant.

Serveertip

Plaats een schep risotto in een kleine springvorm of bakring, leg de gegrilde asperges erop. Op de asperges leg je de kippendijtjes en vervolgens kan je naar wens een nog een schepje risotto bovenop toevoegen.

Dit is een recept van Foodie Adventures

Gemaakt met:

Bruine Jenever

Een verrassende en eigentijdse jenever die puur erg lekker is, maar zeker ook in…
Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: