Rijke Jenever No.24 met mosselen.

De Rijke Jenever No. 24 heeft veel florale tonen van lavendel en jasmijn. Als je je ogen sluit ruik je wellicht zelfs de Provençe in de zomer.

De Rijke Jenever No. 24 combineert onder andere erg goed bij mosselen. Als je de perfecte brug wilt bouwen naar de jenever zorg je dat het  groentengarnituur bestaat uit wortel, bleekselderij en venkel. De frisse tonen van de venkel komen terug in de jenever. Gebruik als extra geur- en smaakmaker een beetje vers gehakte peterselie. Peterselie heeft ook die florale tonen die in de jenever terug komen. Blus de mosselen af in de pan met een scheutje 24 en Bon Appétit!

Ingrediënten:

Gooi de mosselen weg die open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open zijn. Laat ze in koud water liggen.

Snijd de groenten in stukken. Snipper een sjalot en snijd knoflook fijn. Verhit boter in de mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij, sjalot, wortels, venkel en knoflook 3 min. Voeg de Rijke Jenever No.24, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat de mosselen uitlekken. Doe bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Schep de peterselie erdoor en geniet van je maaltijd met een glaasje Rijke Jenever No. 24 on the side. 

 

Gemaakt met:

Rijke Jenever No. 24

Geraffineerd, verfijnd en lekker zacht, dat is de Rijke Jenever No. 24. Eén van onze…
Lees meer

Een idee van:

Culinair expert Laurens
hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: