Bruine Jenever Brownies

Heb jij beloofd een steentje bij te dragen tijdens de Paasbrunch, maar heb je totaal geen inspiratie? We've got your back! Onze bruine Jenever Brownies will make everyone go c-r-a-z-y. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!

 Ingrediënten voor 8 personen:

  • 4 middelgrote eieren
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • Hooghoudt Bruine Jenever

Chocolade Brownies met een Hooghoudt Twist!
Verwarm je oven voor op 175ºC en vet alvast de baklplaat in en bestrooi deze met bloem. Bedek de bodem van je bakplaat met bakpapier en vet deze nogmaals in. Breek de reep pure chocolade in stukken, snoepen mag!, en laat de chcolade samen met de boter in een pannetje op laag vuur smelten. Vergeet niet regelmatig te roeren! Is de chocalde gesmolten? Haal dan je pannetje van het vuur en voeg de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker toe en roer deze door je chocolademengsel. Als dit niet meer klontert, voeg je ook het bakmeel en zout toe aan je mengsel. Daarna roer je één voor één de eieren door je mengsel en voeg je een scheut Hooghoudt Bruine Jenever toe aan je beslag. Wil je liever alcoholvrij, skip dan de scheut Bruine Jenever. Schep je beslag in de bak, strijk deze glad en bak in het midden van je oven de brownie in 30 à 35 minuten gaar. Snoepen maar!

 

 

 

Gemaakt met:

Bruine Jenever

Een verrassende en eigentijdse jenever die puur erg lekker is, maar zeker ook in…
Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: