Limoen jenever taart

Een heerlijke frisse limoentaart met Hooghoudt Limoen jenever. Perfect voor de zonnige dagen!

Daily Cappuccino maakte dit heerlijke recept zodat we er allemaal van kunnen genieten. 

Ingrediënten:

  • 180 gr roomboter
  • 125 gr bloem
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 400 gr gecondenseerde melk
  • 100 ml Hooghoudt limoenjenever
  • 6 eieren
  • 1 limoen
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el water

Benodigdheden:

  • taartvorm
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • blindbakbonen 

Recept:
Voeg de boter, bloem, poedersuiker en het water samen en kneed het tot een egaal deeg. Druk het deeg plat, dek het af in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik en bedek je ingevette taartvorm.

Vul de taart verder met blindbakbonen. Deze zorgen ervoor dat de bodem in de oven zijn vorm behoudt. Leg tussen het deeg en de bonen wel een stukje bakpapier zodat je geen bodem met bonen hebt.

Bak de bodem 20 minuten op 180 graden. De bonen kun je bewaren en hergebruiken.

Split de eieren en mix alleen de dooiers met de limoenjenever, gecondenseerde melk en de helft van de witte suiker. Doe dit mengsel in de taart en bak deze nogmaals 20 minuten op 180 graden.

Mix de eiwitten van je eieren met de andere helft van de witte suiker tot een stevig wit mengsel en schep dit schuim op de taart. Zorg dat deze niet meer gloeiendheet is.

Bewerk het witte schuim met en brander of zet deze nog 10-15 minuten in de oven voor goudbruine randen.

Werk je taart af met wat limoenschaafsel en schijfjes ter decoratie.

Genieten maar!

 

 

Gemaakt met:

Limoen

Limoen jenever van Hooghoudt is een vrolijke jenever, prikkelend fris, fruitig van…
Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: