Bruine Jenever Brownies

Het vol zwoele karakter van de Bruine Jenever gaat fantastisch met chocoladegerechten. Vooral het kandij- en vanille bestanddeel van de bruine jenever combineert erg goed bij de brownie. Een extra smakelijke toets? Voeg een scheut Bruine Jenever toe aan het beslag voor je brownie. Om je vingers bij af te likken!

 Ingrediënten:

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram basterdsuiker (lichtbruine)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel zout
  • 4 eieren (middel groot)
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • Hooghoudt Bruine Jenever

Zo maak je deze heerlijke brownies:

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  • Bakvorm invetten en bestrooien met bloem.
  • Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten.
  • Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en chocolade smelten, regelmatig roeren.
  • Van vuur af suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door chocolade roeren.
  • Bakmeel en zout door chocolademengsel roeren. Eieren één voor één al roerend toevoegen en tot slot een scheut Bruine Jenever.
  • Beslag in vorm scheppen en glad strijken.
  • In midden van oven brownie in 30 à 35 minuten gaar bakken. 

 

Gemaakt met:

Bruine Jenever

Een verrassende en eigentijdse jenever die puur erg lekker is, maar zeker ook in…
Lees meer

Een idee van:

Culinair expert Laurens
hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: