Brown BBQ-ed Chicken

Ingredienten:

  • 4 kippenbouten
  • 1 stokje citroengras
  • sap van 1 limoen
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 3 dl arachideolie
  • halve Spaanse peper
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels vers gemberrasp
  • 1 scheutje Hooghoudt Bruine Jenever

Recept:

Snijd het vanillestokje, citroengras en de Spaanse peper in de lengte doormidden. Voeg dit samen met het komijnpoeder, het limoensap en een scheutje Bruine Jenever toe aan de arachideolie. Kluts de marinade goed en doe er vervolgens ketjap en gemberrasp bij.

Wrijf de kip goed in met de marinade en laat deze een nacht in de marinade in de koeling staan (afdekken met folie).

Stook de volgende dag de barbecue goed op. Schroei de kipfilet goed aan en laat de kip rustig gaar worden.

Gemaakt met:

Bruine Jenever

Een verrassende en eigentijdse jenever die puur erg lekker is, maar zeker ook in…
Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: