Asperges & Zalm

Ingredienten:

  • 0,3 cl Hooghoudt Rijke Jenever No. 24
  • 4 zalmfilets
  • 800 gram asperges (ongeschild)
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • scheut olijfolie
  • fijngehakte koriander

Recept:

Bak de zalmfilets op beide kanten op hoog vuur, blus af met een scheutje Hooghoudt Rijke Jenever 24 en laat dan even op zacht vuur staan. De zalm komt het beste tot zijn recht als de filets nét niet gaar zijn en mooi rosé van binnen, de vis blijft op deze manier heerlijk sappig.

Schil de asperges en snijd het kontje eraf. Snijd elke asperge in 3 gelijke delen schuin af. Doe een scheut olijfolie in een wok of koekenpan en laat warm worden. Doe de geschilde asperges erin en roerbak kort op hoog vuur. Voeg nu de basterdsuiker toe en laat even karamelliseren.

Blus af met het sap van de limoen en een scheut Hooghoudt Rijke Jenever 24. Houd de asperges knapperig. Bestrooi voor het serveren de asperges met wat fijngehakte koriander.

Gemaakt met:

Rijke Jenever No. 24

Geraffineerd, verfijnd en lekker zacht, dat is de Rijke Jenever No. 24. Eén van onze…
Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: