Korenwijn & Quadrupel

Probeer de Kopstoot met Hooghoudt Korenwijn en een Quadrupel bier

Ideale serveertemperatuur: kamertemperatuur

Hooghoudt Korenwijn is een moutige jenever, vol kruidigheid en complexiteit. De kruidigheid van rogge geeft een stevige afdronk. Om de mout en kruidigheid in balans te houden is een quadrupel bier de beste keuze om te combineren met een Korenwijn. Het zoete van het bier vlakt het zuurtje van de korenwijn iets af, terwijl de kruidigheid en intensiteit erg met elkaar overeen komen. Dankzij het 'krentje' in beide dranken geeft de combinatie extra smaakcomplexiteit.

In combinatie met een quadrupel bier kun je de Korenwijn het beste op kamertemperatuur drinken. Een quadrupel wordt gedronken in een trappistenglas of bokaal: een glas met een grote opening en veel ruimte voor schuim.

 

Gemaakt met:

Korenwijn

Een oerjenever, want lekker veel traditioneel gestookte moutwijn. Onze Korenwijn…
Lees meer

Een idee van:

Bier-sommelier Peter
hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: