Trend: cocktails met jenever

Imke Walenberg, van Daily Cappuccino, mocht natuurlijk niet ontbreken op de gastenlijst van onze Premium Jenever Night. Ze proefde, ging in gesprek met Lennart en schreef daar deze mooie blog over.

Op maandag 18 april vond in de Tunes Bar van het Conservatorium Hotel te Amsterdam de Premium Jenever Night plaats, gehost door Hooghoudt. Tijdens de avond konden genodigden de meest bijzonder cocktails proeven, allemaal bereid met jenever. Waarom namelijk gin gebruiken, als we zelf de “godfather van gin” in Nederlandse handen hebben. Jenever-cocktails daadwerkelijk populair maken, dat is iets waar onder andere Lennart Deddens (die ook tijdens de Premium Jenever Night onze drankjes shakete) voor moet zorgen.

Jenever weer op de gin-tonic kaart
Lennart wilde namelijk eigenlijk altijd al échte cocktails maken in Groningen. Hij zet zich als bartender/smaakmaker dan ook in om de cocktailcultuur in de horeca in (Noord-)Nederland te professionaliseren. Als bartender moet je immers weten welke dranken je kunt mixen en ook hoe. Het eerste wat Lennart voor Hooghoudt deed was jenever terugzetten op de gin-tonic kaart. Nu spit hij oude cocktailrecepten van nog vóór de drooglegging door, om de recepten nieuw leven in te blazen. Want zo zegt hij: “Alles werd in die tijd gemaakt van Holland Gin, jenever dus. Ik zoek naar mooie twists. We kunnen baanbrekende dingen met jenever doen.”

De queeste van Lennart
Met behulp van een Premium Jenever Night zoals afgelopen maandag, wil Lennart laten zien aan andere Nederlandse bartenders wat voor mooie cocktails je kan maken met jenever. Want aan de smaak ligt het niet, wel aan de kennis van en over jenever. Door die kennis te vergroten onder de bartenders, hoopt Lennart (en Hooghoudt natuurlijk) dat steeds meer mensen kiezen voor een jenever-cocktail. Er werd in ieder geval volop geproefd maandagavond én zelf proefden we natuurlijk graag mee. Zo probeerden we de Premium Negroni (de favoriet van Lennart zelf overigens), een mix van Premium Hooghoudt Jenever, Carpano Antica Formula Vermouth, Campari, sinaasappel en ijsblokjes. Een stevige cocktail om de avond mee te beginnen, maar erg lekker door de frisse touch van de sinaasapppel.

Benieuwd naar alle jenever-cocktails van Lennart? Bekijk ze hier: www.hooghoudt.nl/smaakmakers/. En belangrijker: probeer/bestel er zelf natuurlijk ook eentje binnenkort!

Lees meer

Chef's Table: Gabriel van der Wal

Dinsdag 21 juni was het team van De Prinsenhof uit Groningen heer en meester in Hooghoudt. Chef Gabriël van de Wal en Maître Mark Lubbersen gingen aan de slag met Hooghoudt jenever. Lees meer

Kruidentuin

Hooghoudt opent eigen kruidentuin bij Borg Ewsum. De kruiden in jenever worden nu zelf verbouwd op locatie van Het Groninger Landschap. Lees meer

Premium Jenever Night

Op 18 april organiseerden we een Premium Jenever Night. De Tunes bar van het Conservatorium Hotel in Amsterdam was gevuld met bartenders uit het hele land. Lees meer

Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor één avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten woensdag van de culinaire verleidingen van chef-kok Miguel Sakarov. Lees meer

Smaakmaker Lennart Beste Bartender

Smaakmaker Lennart Deddens is uitgeroepen tot Beste Bartender van Nederland. Zijn winnende cocktail was een unieke samensmelting van onze Smaakmakers. Lees meer

Met de Kopstoot op de foto

We weten hoe leuk het is om Kopstoot-combinaties te proeven. En als je dan eenmaal wat moois hebt ontdekt, wil je dat natuurlijk graag delen. Lees meer

Kopstoot proeven met Peter

Welke biertjes kun je het beste combineren met Bruine Jenever als ideale kopstoot? Hooghoudt Smaakmaker Peter gaat op zoek naar het juiste speciaalbier. Lees meer

Smaakmakers

Hooghoudt omarmt talent dat met eenzelfde gedrevenheid op zoek is naar het beste, het mooiste en het lekkerste. Daarom presenteren we: Smaakmakers 1888 van Hooghoudt. Lees meer

Jenever: het proces

Frank houdt van innovatie, vrijheid en het maken van lekkere dingen. Hij is pas 30, maar als meester distilleerder bij Hooghoudt is hij letterlijk de smaakmaker van het bedrijf. Lees meer

Culinaire Verleiding

Een festival met alleen maar eten klinkt de smaakliefhebbers van Hooghoudt goed in de oren! Dus op naar de Culinaire Verleiding! Lees meer

Op pad met Kensington

Hooghoudt blijft altijd dicht bij zichzelf. Kensington heeft hetzelfde karakter. Daarom gaat Hooghoudt met Kensington op avontuur. Lees meer

Zomers goud

Wij namen een kijkje in de keuken en zagen, in de aanwezigheid van Heer Hooghoudt senior himself, hoe de jenever van begin tot eind gestookt wordt. Ook proefden verscheidene mixdrankjes. Lees meer

Premium Jenever

Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Het is een nieuwe jonge jenever. Fantastisch zuiver met ongekende smaaknuances. Fluweelzacht en vol van karakter. Lees meer

Bruine Jenever

Tijdens een avontuurlijke zoektocht combineerden we wereldse smaken tot een toegankelijke, volle en zwoele jenever. Jenever van nu: Bruine Jenever. Lees meer

Rijke Jenever No.24

Geraffineerd, verfijnd en lekker zacht, dat is de Rijke Jenever No. 24. Deze jenever is verrassend frisbloemig, dankzij jeneverbes, vlierbloesem, jasmijn en lavendel. Lees meer

Premiumness met Jan Boelo

Premiumness en leer. Zo was de modeshow Chapter Friday van Smaakmaker Jan Boelo. Bekijk hier de aftermovie Lees meer

Sterren Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor 1 avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten van de culinaire verleidingen van sterren chef Steven Klein Nijenhuis. Lees meer

AlleenPuur.nl probeert de kopstoot

In de gezellige bar van Hooghoudt werden wij, het team van AlleenPuur, uitgenodigd voor een workshop Hooghoudt: Bier & Jenever tasting. Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: