Sterren Chef's Table

Chef’s Table dinsdag 5 april 2016

Tijdens de 2e editie van Hooghoudt’s Chef’s table heeft chef Steven Klein Nijenhuis met zijn team van restaurant ‘In de Molen’ (www.restaurantindemolen.nl) uit Onderdendam een weergaloos diner gekookt voor 18 Bourgondisch ingestelde gasten. De chef heeft zich in elke gang laten inspireren door Hooghoudt producten, van siroop tot likeur en van frisse jonge jenever tot lang gelagerde moutwijn jenever.

Onze gasten werden ontvangen met een Hooghoudt cocktail bestaande uit Premium Jenever met tonic, grapefruit en rozemarijn. Tijdens deze verfrissing serveerde Steven een aantal heerlijke borrelhapjes waarna het gezelschap werd rondgeleid door de distilleerderij door Hooghoudt gastheer en Smaakmaker Laurens Speek. In de rijperij, vol vaten met lang gelagerde moutwijn, werden smaakvolle amuses geserveerd. Na de uitgebreide rondleiding ging het gezelschap aan tafel in de gezellige proefruimte.

Steven startte zijn diner met rauwe zalm met oester, komkommer, geraspte rettich, Hooghoudt Oude Jenever en sojasaus. De op sherry oloroso vaten gelagerde moutwijn van de Oude Jenever vormde een prachtige combinatie met de zalm, de ziltigheid van de oester en het rijke van de sojasaus. Bij elke gang serveerde de gastdame van restaurant ‘In de Molen’ passende wijn, waarbij zij uitleg gaf over de combinatie tussen wijn en spijs, deze uitleg deed Laurens voor het gebruik van de Hooghoudt dranken.

Na de zalm met oester arriveerde er tartaar van makreel, tomaatjes met Hooghoudt Korenwijn, roggebrood en schuim van parmezaan. De rijke, granige Korenwijn kwam helemaal tot z’n recht bij het roggebrood en de rijkheid van de makreel.

Het hoofdgerecht bestond uit lamsbout met salade van wortel, bloemkool, artisjok en feta, jus met jeneverbes en Hollandaise saus met Hooghoudt Holland Gin. De Holland Gin sloot prachtig aan bij de jus van jeneverbes en de frisse salade.

De stemming aan tafel was ontspannen, joviaal en men genoot zichtbaar.

Om de gasten in de stemming te brengen voor het dessert serveerde Steven een milkshake van Hooghoudt anijslikeur Hagel & Donder met sabayon van dragon.

Als laatste gang kwam er curd van espresso met mousse van pure chocolade en Hooghoudt fladderak, ananas, ijs van tamarinde en melkschuim met sereh. Een schot in de roos!

De avond werd aan de bar afgesloten met koffie en Hooghoudt likeuren. Restaurant ‘In de Molen’ serveerde een selectie huisgemaakte bonbons om je vingers bij af te likken.

 

Lees meer

Chef's Table: Gabriel van der Wal

Dinsdag 21 juni was het team van De Prinsenhof uit Groningen heer en meester in Hooghoudt. Chef Gabriël van de Wal en Maître Mark Lubbersen gingen aan de slag met Hooghoudt jenever. Lees meer

Kruidentuin

Hooghoudt opent eigen kruidentuin bij Borg Ewsum. De kruiden in jenever worden nu zelf verbouwd op locatie van Het Groninger Landschap. Lees meer

Premium Jenever Night

Op 18 april organiseerden we een Premium Jenever Night. De Tunes bar van het Conservatorium Hotel in Amsterdam was gevuld met bartenders uit het hele land. Lees meer

Trend: cocktails met jenever

Met behulp van een Premium Jenever Night wil Lennart Deddens laten zien aan andere Nederlandse bartenders welke mooie cocktails je kan maken met jenever. Lees meer

Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor één avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten woensdag van de culinaire verleidingen van chef-kok Miguel Sakarov. Lees meer

Smaakmaker Lennart Beste Bartender

Smaakmaker Lennart Deddens is uitgeroepen tot Beste Bartender van Nederland. Zijn winnende cocktail was een unieke samensmelting van onze Smaakmakers. Lees meer

Met de Kopstoot op de foto

We weten hoe leuk het is om Kopstoot-combinaties te proeven. En als je dan eenmaal wat moois hebt ontdekt, wil je dat natuurlijk graag delen. Lees meer

Kopstoot proeven met Peter

Welke biertjes kun je het beste combineren met Bruine Jenever als ideale kopstoot? Hooghoudt Smaakmaker Peter gaat op zoek naar het juiste speciaalbier. Lees meer

Smaakmakers

Hooghoudt omarmt talent dat met eenzelfde gedrevenheid op zoek is naar het beste, het mooiste en het lekkerste. Daarom presenteren we: Smaakmakers 1888 van Hooghoudt. Lees meer

Jenever: het proces

Frank houdt van innovatie, vrijheid en het maken van lekkere dingen. Als meester distilleerder bij Hooghoudt is hij letterlijk de smaakmaker van het bedrijf. Lees meer

Culinaire Verleiding

Een festival met alleen maar eten klinkt de smaakliefhebbers van Hooghoudt goed in de oren! Dus op naar de Culinaire Verleiding! Lees meer

Premium Jenever

Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Het is een nieuwe jonge jenever. Fantastisch zuiver met ongekende smaaknuances. Fluweelzacht en vol van karakter. Lees meer

AlleenPuur.nl probeert de kopstoot

In de gezellige bar van Hooghoudt werden wij, het team van AlleenPuur, uitgenodigd voor een workshop Hooghoudt: Bier & Jenever tasting. Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: