Premium Jenever Night

Blogger Liselotte van FOODIE ADVENTURES was te gast op onze Premium Jenever Night op 18 april. Ze schreef er deze aanstekelijke blog over.

Maandag dompelde ik mij een avondje onder in de wereld van de bartenders. De Tunes bar van het Conservatorium Hotel in Amsterdam was gevuld met barkoningen en –koninginnen. Uit enkele reacties bleek dat er een presentatie inclusief stoelen en beamer verwacht werd, maar Hooghoudt had andere plannen met de gasten…

Bij binnenkomst werden we verwend met een heerlijk glas Premium Jenever, Earl Grey likeur en mousserende wijn. Hiermee werd wel een statement gemaakt en als dit de insteek van de avond is, belooft het nog wat te worden!

Dat Premium Jenever het thema van de avond is, blijkt uit alles. Simpliciteit staat hoog in het vaandel bij de presentatie van deze mooie fles jenever. Subtiel is het overal in verwerkt. De ster van de show vanavond is natuurlijk Lennart Deddens, Bartender of the year 2015. En of hij dat waar maakt! Shakend brengt hij de hele avond achter de bar door om zo zijn mede-barkoning(inn)en de fijnste, lekkerste en mooiste cocktails voor te schotelen. Uiteraard met de andere ster van de avond: Premium Jenever van Hooghoudt.

premium-jenever-coquilles

De speciale cocktails zijn ook onderdeel van de foodpairing van Laurens Speek. De food-meester van Hooghoudt heeft een heerlijke combinatie samengesteld. De Hooghoudt Collins, een cocktail waarbij de rozemarijn een grote rol speelt, was een mooie verschijning. De combinatie met de Nigri Tonijn was verrassend. Het wat vette van de sushi ging fijn samen met de frisheid van deze cocktail. De Hooghoudt Smash was mijn persoonlijke favoriet. Een heerlijk zomerse, frisse cocktail met munt. Ik waande me even achter mijn zonnebrilletje op het strand van een heel warm oord. Wordt deze ook thuisbezorgd? Het torentje van kip, yoghurt, cashew, honing en natuurlijk munt, is een ultieme hap bij deze verfrissende cocktail.

The all-time favorite van de aanwezige gasten was de Hooghoudt Negroni. Deze vloog het meest over de bar. Het samenspel van de bittere smaken, het krachtige en de kruidigheid van deze cocktail maakt het een succes-drankje. Bij de Negroni werd een kort gegrilde coquille met Gouda gris sec geserveerd, afgetopt met kruidenolie en ‘pousse epinard’ (in de volksmond ook wel baby spinazie genoemd). Het pitje van de kaas-coquille combinatie sluit goed aan op de smaken die je in de cocktail proeft.

Na meerdere cocktails en hele fijne hapjes dacht ik dat het feestje wel op z’n einde zou lopen.. niets was minder waar! De Premium Jenever heeft de toon gezet en zal vanaf nu meer in bars te vinden zijn. Misschien wel bij jouw lievelings-hotspot? Uiteindelijk sloop ik er tussenuit, maar vanaf de buitenkant van de Tunes bar zag je dat het feestje tot in de late (vroege) uurtjes door zou gaan…

  

 

Lees meer

Chef's Table: Gabriel van der Wal

Dinsdag 21 juni was het team van De Prinsenhof uit Groningen heer en meester in Hooghoudt. Chef Gabriël van de Wal en Maître Mark Lubbersen gingen aan de slag met Hooghoudt jenever. Lees meer

Kruidentuin

Hooghoudt opent eigen kruidentuin bij Borg Ewsum. De kruiden in jenever worden nu zelf verbouwd op locatie van Het Groninger Landschap. Lees meer

Trend: cocktails met jenever

Met behulp van een Premium Jenever Night, zoals afgelopen maandag, wil Lennart laten zien aan andere Nederlandse bartenders wat voor mooie cocktails je kan maken met jenever. Lees meer

Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor één avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten woensdag van de culinaire verleidingen van chef-kok Miguel Sakarov. Lees meer

Smaakmaker Lennart Beste Bartender

Smaakmaker Lennart Deddens is uitgeroepen tot Beste Bartender van Nederland. Zijn winnende cocktail was een unieke samensmelting van onze Smaakmakers. Lees meer

Met de Kopstoot op de foto

We weten hoe leuk het is om Kopstoot-combinaties te proeven. En als je dan eenmaal wat moois hebt ontdekt, wil je dat natuurlijk graag delen. Lees meer

Kopstoot proeven met Peter

Welke biertjes kun je het beste combineren met Bruine Jenever als ideale kopstoot? Hooghoudt Smaakmaker Peter gaat op zoek naar het juiste speciaalbier. Lees meer

Smaakmakers

Hooghoudt omarmt talent dat met eenzelfde gedrevenheid op zoek is naar het beste, het mooiste en het lekkerste. Daarom presenteren we: Smaakmakers 1888 van Hooghoudt. Lees meer

Jenever: het proces

Frank houdt van innovatie, vrijheid en het maken van lekkere dingen. Hij is pas 30, maar als meester distilleerder bij Hooghoudt is hij letterlijk de smaakmaker van het bedrijf. Lees meer

Culinaire Verleiding

Een festival met alleen maar eten klinkt de smaakliefhebbers van Hooghoudt goed in de oren! Dus op naar de Culinaire Verleiding! Lees meer

Op pad met Kensington

Hooghoudt blijft altijd dicht bij zichzelf. Kensington heeft hetzelfde karakter. Daarom gaat Hooghoudt met Kensington op avontuur. Lees meer

Zomers goud

Wij namen een kijkje in de keuken en zagen, in de aanwezigheid van Heer Hooghoudt senior himself, hoe de jenever van begin tot eind gestookt wordt. Ook proefden verscheidene mixdrankjes. Lees meer

Premium Jenever

Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Het is een nieuwe jonge jenever. Fantastisch zuiver met ongekende smaaknuances. Fluweelzacht en vol van karakter. Lees meer

Bruine Jenever

Tijdens een avontuurlijke zoektocht combineerden we wereldse smaken tot een toegankelijke, volle en zwoele jenever. Jenever van nu: Bruine Jenever. Lees meer

Rijke Jenever No.24

Geraffineerd, verfijnd en lekker zacht, dat is de Rijke Jenever No. 24. Deze jenever is verrassend frisbloemig, dankzij jeneverbes, vlierbloesem, jasmijn en lavendel. Lees meer

Premiumness met Jan Boelo

Premiumness en leer. Zo was de modeshow Chapter Friday van Smaakmaker Jan Boelo. Bekijk hier de aftermovie Lees meer

Sterren Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor 1 avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten van de culinaire verleidingen van sterren chef Steven Klein Nijenhuis. Lees meer

AlleenPuur.nl probeert de kopstoot

In de gezellige bar van Hooghoudt werden wij, het team van AlleenPuur, uitgenodigd voor een workshop Hooghoudt: Bier & Jenever tasting. Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: