Premium Jenever

Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Het is een nieuwe jonge jenever. Fantastisch zuiver met ongekende smaaknuances. Fluweelzacht en vol van karakter. Verfijnd én uitgesproken, dankzij een wel heel speciaal triple gestookt kruidendistillaat van jeneverbes, iriswortel en steranijs. Vleugjes vlierbloesem en kardemom maken de 100 % natuurlijke en fluweelzachte jenever onweerstaanbaar. 

Het is gelukt!

Het vraagt ultieme beheersing van het complexe distilleerproces, maar het is gelukt! Dankzij Grietje, de handgemaakte distilleerketel, vernoemd naar de medeoprichtster van de familiedistilleerderij. En dankzij meester-distilleerder Frank Leystra. Samen wisten ze te komen tot een wel heel speciaal triple gestookt kruidendistillaat van jeneverbes, iriswortel en steranijs. Het geeft Hooghoudt Premium Jenever ongekende smaaknuances. 

Vakmanschap, liefde & geduld

Jenever maak je niet zomaar. Het vangen van smaken is namelijk een hele kunst. Met meester distilleerder Frank Leystra ontstaan jenevers waarin traditie en vernieuwing elkaar vinden, zoals Hooghoudt Premium. Frank: ?Er zitten veel meer ingrediënten in dan in gewone jenever en elk ingrediënt wordt verwerkt met een eigen proces. Elk kruid heeft zijn eigen distilleer- of extractieproces, de alcohol wordt over kool gefilterd en de moutwijn verzacht door houtlagering. En de rauwe, onverhitte heidehoning... Deze smaak is heel sterk en bijzonder, maar lastig verkrijgbaar en te verwerken in jenever. We hebben moeten puzzelen, maar een speciale manier gevonden om de honing zonder verhitting stabiel in deze jenever te krijgen.?

Als Grietje stookt wordt het bijzonder

Het vangen van smaken is een hele kunst, want alles moet kloppen. Een extract kun je stoken, het distilleren. Door verhitting hou je alleen de fijne aroma?s over. En die willen we zo graag hebben. We gebruiken hiervoor een traditionele, handgemaakte koperen distilleerketel. Hiermee kunnen we met nog meer eigen, natuurlijke ingrediënten de lekkerste smaken creëren. De ketel is vernoemd naar de oprichtster van Hooghoudt: Grietje. Zo eren we de moeder van onze familiedistilleerderij.

Triple gestookt

Een speciaal triple gestookt kruidendistillaat geeft Hooghoudt Premium Jenever ongekende smaaknuances. Drie keer stoken, zorgt voor een extra fijne smaak. Het zachte distillaat bevat o.a. jeneverbes, iriswortel en steranijs. Extracten van venkelzaad, oranjebloesem en kardemom geven Premium Jenever iets zoets en bloemigs.

100% natuurlijk

Aan de basis van Premium Jenever staan onze gelagerde moutwijn, natuurzuiver water uit de Drentse Aa en zachte, over actieve koolstof gefilterde graanalcohol. De ongekende smaaknuances van deze nieuwe jenever worden gevormd door ons triple gestookte kruidendistillaat. Jeneverbes, iriswortel en steranijs worden meegestookt om de smaak- en geurcomponenten te ?vangen?. Een uitgebalanceerde melange van venkelzaad, oranjebloesem en kardemom versterkt vervolgens de zachtheid. Tonen van Drentse heidehoning en peer zorgen voor een lichtzoete hint. We laten dit negen weken rusten voordat we het twee weken huwen. Zo maken tijd, aandacht en geduld onze nieuwste trots af.

 

Gemaakt met:

Een idee van:

Meester distilleerder Frank
hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: