Met de Kopstoot op de foto

We weten hoe leuk het is om Kopstoot-combinaties te proeven. En als je dan eenmaal wat moois hebt ontdekt, wil je dat natuurlijk graag delen. Dus ging brand manager Karina aan de slag met fotograaf Ewoud Rooks om de Kopstoot vast te leggen.

De oudste stadsmuur van Groningen

Nu zijn ze bij Hooghoudt niet zo van het fotograferen in studio?s. Zo onpersoonlijk. Nee, bij Hooghoudt zoeken ze stad en ommeland af voor de perfecte setting. Een omgeving die past bij het merk én bij het product. Leuk feitje is dat ze tot nu toe altijd gewoon in Groningen zijn gebleven. Een fotoshoot van de Smaakmakers gebeurde bij EMG Faktors en de commercial werd opgenomen in de winkel Cledingraad. Voor de Kopstoot-sessie kwam Karina terecht bij Hotel Corps de Garde. Waarom daar? Vanwege, zoals vaker het geval is, de muur.

In het souterrain van Corps de Garde staat een muur. Een hele oude muur. De oudste muur van Groningen zelfs. Hij was onderdeel van de oude stadsmuur en wordt nog volop gekoesterd in het verder moderne stadshotel.

Oude kist als decor

Terug naar de orde van de dag. De Kopstoot. Vanuit de distilleerderij wordt een grote kist meegenomen. Een kist die al vele generaties Hooghoudt heeft meegemaakt en die als opslag werd gebruikt voor notitieboekjes en oude factuurmappen. Deze is het decor voor de speciaalbieren en jeneverglaasjes die vandaag op de foto gaan.

Ewoud Rooks is een jonge talentvolle fotograaf, die al heeft bijgedragen aan veel projecten van Hooghoudt. We mogen hem graag vanwege zijn oog voor detail en gevoel voor de sfeer van Hooghoudt.

Het belang van een millimeter

Tijdens zo?n shoot is dat hard werken. Als eerste wordt gezocht naar het beste licht, waarbij uiteindelijk de assistent zichzelf in een hoekje drukt met een grote spotlight in zijn hand en zijn arm ongemakkelijk half gebogen. Bij het jeneverglaasje wordt een minimaal potloodstreepje gezet, want als het glas maar een millimeter verschuift is het hele effect weg. Na het klikken van de camera en het flitsen van de lampen, verschijnt de geschoten foto direct op een laptop. Zo ontstaat een eindeloze testrun om ervoor te zorgen dat alles precies goed staat.

Bier fotograferen

Bier op de foto zetten is ook nog een hele kunst. Want je kunt een biertje perfect inschenken, die schuimkraag wacht niet tot jij je camera gereed hebt. Met een klein houten stokje wordt het schuim opnieuw opgeroerd tot het weer boven de rand uit schuimt.

Alles doen ze voor de perfecte foto.

Het staat erop!

Aan het eind van de dag, als de zon langzaam verdwijnt en er helemaal geen natuurlijk licht meer is, zit het erop. De boel wordt ingepakt, de glazen afgespoeld en een laatste biertje trekken ze voor zichzelf open. Vier dagen later krijgen we de foto?s binnen. Vind jij ze net zo mooi als wij?

Bekijk hier alle Kopstoot-combinaties van Smaakmaker Peter >>

 

 

 

Gemaakt met:

Een idee van:

Bier-sommelier Peter
hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: