Kruidentuin

Echte Smaakmakers: de kruiden van Landgoed Ewsum geven karakter aan de jenevers van Hooghoudt

De geografische ligging van onze jeneverdistilleerderij is mede bepalend voor de unieke smaken van onze dranken. Elke jenever bevat een selectie van de fijnste (regionale) kruiden die je ook terug kunt vinden in de kruidentuin van Borg Ewsum. Op dit landgoed, in beheer van het Groninger Landschap, wordt al eeuwenlang gezaaid, verspeend en opgepot. Met deze mooie regionale verbinding verrijkt Hooghoudt haar jenevers met een ode aan het Groningse platteland.

Wat is jenever?

De basis van jenever is graanalcohol en moutwijn gestookt van verschillende soorten granen (mais, rogge en tarwe). Daaraan worden het distillaat van jeneverbes en kruidenextracten of -distillaten toegevoegd. De toevoeging van kruiden en de verhouding van moutwijn en jeneverbes geven elke jenever haar eigen karakter. Soms wordt een jenever nog jaren op eikenhouten vaten gelegd voor een nog diepere, karaktervollere smaak.

  

Fijne, zachte smaak

Van de kruiden die we in Ewsum verbouwen, worden extracten gemaakt. Het kruid laten we weken in alcohol. Uiteindelijk komt de smaak van het kruid in de alcohol terecht en dat voegen we toe aan onze jenevers. Klassieke kloosterkruiden als lievevrouwebedstro, gezegend distelkruid en Sint Janskruid dragen bij aan de fijne, zachte smaak van onze jenevers.

Ga op ontdekking in de prachtige kruidentuin van Ewsum en geniet daarna eens van één van de vele Hooghoudt-dranken. Dan weet je precies welke kruiden je proeft!

 

  

Lees meer

Chef's Table: Gabriel van der Wal

Dinsdag 21 juni was het team van De Prinsenhof uit Groningen heer en meester in Hooghoudt. Chef Gabriël van de Wal en Maître Mark Lubbersen gingen aan de slag met Hooghoudt jenever. Lees meer

Premium Jenever Night

Op 18 april organiseerden we een Premium Jenever Night. De Tunes bar van het Conservatorium Hotel in Amsterdam was gevuld met bartenders uit het hele land. Lees meer

Trend: cocktails met jenever

Met behulp van een Premium Jenever Night wil Lennart Deddens laten zien aan andere Nederlandse bartenders welke mooie cocktails je kan maken met jenever. Lees meer

Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor één avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten woensdag van de culinaire verleidingen van chef-kok Miguel Sakarov. Lees meer

Smaakmaker Lennart Beste Bartender

Smaakmaker Lennart Deddens is uitgeroepen tot Beste Bartender van Nederland. Zijn winnende cocktail was een unieke samensmelting van onze Smaakmakers. Lees meer

Met de Kopstoot op de foto

We weten hoe leuk het is om Kopstoot-combinaties te proeven. En als je dan eenmaal wat moois hebt ontdekt, wil je dat natuurlijk graag delen. Lees meer

Kopstoot proeven met Peter

Welke biertjes kun je het beste combineren met Bruine Jenever als ideale kopstoot? Hooghoudt Smaakmaker Peter gaat op zoek naar het juiste speciaalbier. Lees meer

Smaakmakers

Hooghoudt omarmt talent dat met eenzelfde gedrevenheid op zoek is naar het beste, het mooiste en het lekkerste. Daarom presenteren we: Smaakmakers 1888 van Hooghoudt. Lees meer

Jenever: het proces

Frank houdt van innovatie, vrijheid en het maken van lekkere dingen. Als meester distilleerder bij Hooghoudt is hij letterlijk de smaakmaker van het bedrijf. Lees meer

Culinaire Verleiding

Een festival met alleen maar eten klinkt de smaakliefhebbers van Hooghoudt goed in de oren! Dus op naar de Culinaire Verleiding! Lees meer

Op pad met Kensington

Hooghoudt blijft altijd dicht bij zichzelf. Kensington heeft hetzelfde karakter. Daarom gaat Hooghoudt met Kensington op avontuur. Lees meer

Premium Jenever

Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Het is een nieuwe jonge jenever. Fantastisch zuiver met ongekende smaaknuances. Fluweelzacht en vol van karakter. Lees meer

Bruine Jenever

Tijdens een avontuurlijke zoektocht combineerden we wereldse smaken tot een toegankelijke, volle en zwoele jenever. Jenever van nu: Bruine Jenever. Lees meer

Sterren Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor 1 avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten van de culinaire verleidingen van sterren chef Steven Klein Nijenhuis. Lees meer

AlleenPuur.nl probeert de kopstoot

In de gezellige bar van Hooghoudt werden wij, het team van AlleenPuur, uitgenodigd voor een workshop Hooghoudt: Bier & Jenever tasting. Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: