Op pad met Kensington

Het zijn de momenten die je wilt delen met anderen, die ook voor altijd bij je zullen blijven. De bijzondere verhalen die je meemaakt in een groep, of later deelt met de groep waarin jij je thuis voelt. Een gevoel van vrijheid, van echtheid, van doen waar jij je goed bij voelt. Die momenten inspireren Hooghoudt en we begrijpen hoe we die mooie momenten kunnen creëren en faciliteren. Beleef jouw moment.

Hooghoudt heeft zich altijd bezig gehouden met jenever. Het vangen van verschillende smaken, in verschillende uitvoeringen. Maar altijd met een passie voor jenever. We blijven dicht bij onszelf. Kensington heeft hetzelfde karakter. Zij maken muziek die past bij hun eigen smaak, ze produceren geen standaard hits als dat een ander beter uit komt. Ook zij blijven dicht bij zichzelf. Daarom gaat Hooghoudt met Kensington op avontuur.

"We zijn als broers, je bent altijd tot elkaar veroordeeld, maar hebt wel een speciale band." – Jan

Op avontuur met Kensington

Een waterig zonnetje breekt door, de wereld ontwaakt. Het is zeven uur ’s ochtends, de motor van het busje ronkt zachtjes in afwachting van vertrek. In de kofferbak liggen wat flessen Bruine Jenever, weekendtassen en gitaren. Op de achterbank zitten de leden van de band Kensington met een mok hete koffie in de hand en zonnebrillen op. Gisteren kwamen ze terug van een concert uit Zwitserland en gisteravond gaven ze er nog eentje in Arnhem. Nu zijn ze weer on the road. Bestemming: Berlijn.

Kensington roadmovie

Kensington keert terug naar Berlijn: de stad waar zij maandenlang nummers hebben geschreven en opgenomen. Ze nemen ons mee op sleeptouw en laten hun favoriete plekken zien. Gebonden door hun muzikale talenten, maar waar halen ze de chemie vandaan? Moet je goede vrienden zijn om zo’n succes te hebben en welke rituelen zijn er in de loop der tijd ontstaan? Kortom, welke tradities vormen deze band en is dat een voorwaarde voor succes? Dat zijn de vragen die we tijdens deze trip stellen. Alles is vastgelegd in een intieme roadmovie, die je uiteraard hier kunt bekijken binnenkort.

Bekijk hier de exclusieve roadmovie van hun roadtrip of lees de hoogtepunten uit hun verhaal hieronder.

Hooghoudt momenten on the road

Casper, Jan, Niles en Eloi, de leden van Kensington, worden gebonden door hun gezamenlijke passie: muziek maken. Goede muziek maken. Vriendschap dekt de lading niet, vinden ze zelf. Ze zijn geen vrienden, meer broers. Familie met een gedeelde sound als bloedband, nu onderweg naar Berlijn – de plek waar ze hun sound verder ontwikkelden en waar hun tradities zich gevormd hebben.

"De stad zorgt er heel erg voor dat we ons één voelen met elkaar en dieper in onze muziek kunnen duiken." – Niles

Balletje trappen

Bij de eerste benzinestop twijfelen de mannen, gekleed in donkere spijkerbroeken en donkere shirts, geen moment: ze kopen een voetbal, zodat ze een balletje kunnen trappen. Boys will be boys. De eerste fles Bruine Jenever wordt aangebroken, om het einde van de middag te vieren. Je kunt Berlijn al bijna ruiken.

Miss Saigon en goede gesprekken

Eenmaal aangekomen gaan de heren van Kensington eerst naar Miss Saigon, hun favoriete restaurant. “We kunnen Berlijn niet verlaten voordat we bij Miss Saigon zijn geweest”, zo belangrijk is deze plek voor ze. Ieder heeft een voorkeur voor zijn eigen Vietnamese maaltijd, ieder zijn eigen ding. Na afloop worden er in de woonkamer van het appartement goede gesprekken gevoerd. De gezelligheid loopt op als er een kaartspel op tafel komt, wat een uitstekende combinatie met jenever blijkt te zijn. Aan het eind van de avond is de fles leeg en maakt het niet meer uit of je met kaarten gewonnen of verloren hebt.

"Je kunt altijd een beetje zien aan of er een dubbele espresso besteld wordt, of gewoon een cappuccino, wat voor avond het daarvoor is geweest." – Casper

Plekken vol herinneringen

De dag goed beginnen doe je bij Luzia, Kensington’s favoriete koffietentje. De eigenaresse weet precies wie ze zijn. Dan door naar Club Magnet, waar ze hun eerste optreden hebben gegeven. Nog even langs de kledingwinkel waar ze hun karakteristieke outfits scoren tijdens hun verblijf in Berlijn. ’s Middags pakken ze een momentje van rust met een pitstop in het park bij de Academie van de Kunsten, waar ze meteen wat kunnen drinken. Toch handig, zo’n Hooghoudt-mok voor on the road.

"Het heeft heel veel charme om onderweg te zijn. Dat muziek eigenlijk de reden is die ons daar brengt, dat is heel bijzonder." – Niles

Thuiskomen

Het mooiste moment van de dag is misschien wel het bezoek aan de studio in de Oranienstrasse, waar ze hun albums ‘Rivals’ en ‘Vultures’ hebben opgenomen. Hun producers krijgen er de Gouden Plaat, die Kensington ontving voor de single ‘Streets’, van de band uitgereikt. Even worden ze emotioneel, dan zitten ze weer te pingelen achter de mengtafel en de piano alsof ze nooit weg zijn geweest. Om bij te komen nemen ze even geen koffie, maar een lekkere warme chocomel. De mannen ploffen op de bank die ze zo goed kennen en halen ontspannen adem. “Oh chill,” zegt Jan, “de wifi is nog steeds hetzelfde.” Een klein momentje van thuiskomen.

Mooie momenten kunnen niet eeuwig duren, herinneringen gelukkig wel. Tijd om Berlijn weer in te ruilen voor Utrecht. De motor wordt gestart, de laatste fles Bruine Jenever wordt soldaat gemaakt. Op die andere plek die Kensington thuis noemt, sluiten ze de clubtour af met een uitverkochte HMH. Nieuwe kansen, voor nieuwe verhalen.

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: