Chef's Table

Dinsdag 21 juni was het team van De Prinsenhof uit Groningen heer en meester in Hooghoudt. Keukenchef Gabriël van de Wal en Maître Mark Lubbersen gingen aan de slag met Hooghoudt jenever. Het duo kwam met bijzondere gerechten waarbij jenever en gerecht een “spot on” ervaring boden aan de 18 gasten die zich hadden ingeschreven voor deze unieke ervaring.

Het menu startte met een smaakvolle amuse waarin ook truffelkaas. Het voorgerecht van lever, biet, mais avocado en sesam was een prachtige combinatie met Hooghoudt Premium jenever. Zachte en verfijnde smaken waarin mondgevoel en temperatuur de hoofdrol speelden.

   Chef's Table  Entree 

Bij de Hooghoudt oude jenever waarvan een deel bestaat uit gelagerde moutwijn op voormalige sherry oloroso vaten, serveerde het team van de Prinsenhof gesauteerd konijnfilet met krokante kiemen, mousseline van pastinaak en schuim waarin Hooghoudt oude jenever. Wij werden hier heel blij van! “Perfecte aansluiting van de kiemen met de granige tonen van de jenever” aldus Laurens Speek, smaakmaker van Hooghoudt.

 Kiemen, gesauteerd konijn, pastinaak en schuim met Oude Graanjenever

 Black Angus bieftsuk met olijf, courgette en basilicum. Mousse van kamille

Black Angus met crispy zwarte olijf, courgette en basilicum was voor Gabriël de duidelijke combinatie voor Hooghoudt’s 18 jaar gelagerde jenever. Wat een smaken!

De chef sloot de maaltijd af met een dessert geboetseerd op de smaken van Hooghoudt’s Rijke jenever 24. De tonen van lavendel, jasmijn en venkel kwamen meesterlijk terug in de mousse van kamille met poeder van venkel, merenque van lavendel en frisse hangop van yoghurt. Meesterlijk!

Lees meer

Kruidentuin

Hooghoudt opent eigen kruidentuin bij Borg Ewsum. De kruiden in jenever worden nu zelf verbouwd op locatie van Het Groninger Landschap. Lees meer

Premium Jenever Night

Op 18 april organiseerden we een Premium Jenever Night. De Tunes bar van het Conservatorium Hotel in Amsterdam was gevuld met bartenders uit het hele land. Lees meer

Trend: cocktails met jenever

Met behulp van een Premium Jenever Night wil Lennart Deddens laten zien aan andere Nederlandse bartenders welke mooie cocktails je kan maken met jenever. Lees meer

Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor één avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten woensdag van de culinaire verleidingen van chef-kok Miguel Sakarov. Lees meer

Smaakmaker Lennart Beste Bartender

Smaakmaker Lennart Deddens is uitgeroepen tot Beste Bartender van Nederland. Zijn winnende cocktail was een unieke samensmelting van onze Smaakmakers. Lees meer

Met de Kopstoot op de foto

We weten hoe leuk het is om Kopstoot-combinaties te proeven. En als je dan eenmaal wat moois hebt ontdekt, wil je dat natuurlijk graag delen. Lees meer

Kopstoot proeven met Peter

Welke biertjes kun je het beste combineren met Bruine Jenever als ideale kopstoot? Hooghoudt Smaakmaker Peter gaat op zoek naar het juiste speciaalbier. Lees meer

Smaakmakers

Hooghoudt omarmt talent dat met eenzelfde gedrevenheid op zoek is naar het beste, het mooiste en het lekkerste. Daarom presenteren we: Smaakmakers 1888 van Hooghoudt. Lees meer

Jenever: het proces

Frank houdt van innovatie, vrijheid en het maken van lekkere dingen. Als meester distilleerder bij Hooghoudt is hij letterlijk de smaakmaker van het bedrijf. Lees meer

Culinaire Verleiding

Een festival met alleen maar eten klinkt de smaakliefhebbers van Hooghoudt goed in de oren! Dus op naar de Culinaire Verleiding! Lees meer

Op pad met Kensington

Hooghoudt blijft altijd dicht bij zichzelf. Kensington heeft hetzelfde karakter. Daarom gaat Hooghoudt met Kensington op avontuur. Lees meer

Premium Jenever

Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Het is een nieuwe jonge jenever. Fantastisch zuiver met ongekende smaaknuances. Fluweelzacht en vol van karakter. Lees meer

Bruine Jenever

Tijdens een avontuurlijke zoektocht combineerden we wereldse smaken tot een toegankelijke, volle en zwoele jenever. Jenever van nu: Bruine Jenever. Lees meer

Sterren Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor 1 avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten van de culinaire verleidingen van sterren chef Steven Klein Nijenhuis. Lees meer

AlleenPuur.nl probeert de kopstoot

In de gezellige bar van Hooghoudt werden wij, het team van AlleenPuur, uitgenodigd voor een workshop Hooghoudt: Bier & Jenever tasting. Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: