Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor één avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten woensdag van de culinaire verleidingen van chef-kok Miguel Sakarov. 

Waar normaal gesproken placemats liggen waarop gasten proefnotities van jenevers maken, ligt nu linnen en een vijfdelig bestek. Vanaf de bar, waar de gasten ontvangen worden met Bruine Jenever Ginger Ale, gluurt men verwachtingsvol naar het glanzend zilver en de kristalheldere glazen op de tafel. Smaakmaker Laurens heet iedereen welkom en stelt de chef-kok en zijn team voor.

Amuses tussen de vaten

Voor de amuse moet er even gewandeld worden en Laurens neemt de bezoekers mee op rondleiding door de distilleerderij. In de rijperij genieten ze van een heerlijke oester met komkommer gemarineerd in Hooghoudt’s Oude Jenever. Toepasselijk genoeg wordt daar een Holland Gin met tonic, grapefruit en vlierbloesemsiroop bij gedronken.

chefs-table-foodpairing chefs-table-foodpairing

Terug in de bar worden de gasten aan tafel geplaatst. Per gerecht wordt uitgebreide uitleg gegeven, over zowel de toepassing van de verschillende jeneverproducten als het eten zelf. Het team van de chef-kok, Sanne Schilstra, F&B manager, en Bram Stob, restaurant manager, van Paviljoen van de Dame, weten waar ze het over hebben. De gerechten zijn een afspiegeling van wat men kan verwachten bij Paviljoen van de Dame als het open gaat in de lente.

Natafelen met de chef

Maar liefst 4 gangen komen voorbij. Het culinaire niveau, de persoonlijke rondleiding en natuurlijk de gezellige gemeenschappelijke tafel wordt door de gasten hoog gewaardeerd. Natafelen doen de gasten samen met de gastheer en chef-kok aan de bar met een likeurtje. Een exclusief diner in intieme setting op zo’n unieke locatie, daar mag je wel even van nagenieten.

  • Benieuwd naar het menu en de opening van Paviljoen van de Dame? Ga naar www.paviljoenvandedame.nl
  • Zelf lekker experimenten met foodpairing en jenever? Laat je inspireren door onze Smaakmakers!

 

Het menu van woensdag 23 februari

Voor:

Tartaar van kalfsvlees met mousseline van doperwten, gepocheerd kwartelei, gelei van vlierbloesem en daarbij kamillekruid. Geïnspireerd op de kruiden van  Hooghoudt’s Rijke Jenever No. 24.

Tussen:

Canadese kreeft op brunoise van wintergroenten met schuim van Hooghoudt limoen.

Hoofd:

Runderlende gemarineerd in Hooghoudt’s Zachtbitter 53 met jus van balsamico waarin ook de Zachtbitter 53, Hasselback aardappel uit de oven, geroosterde mini mais en shisocress.

Dessert:

Cannelles van brownie overgoten met chocolade met daarop bladgoud, gelei van Hooghoudt’s Reine claude, appelpartjes gemarineerd in Reine claude en vanilleijs.

 

 

Lees meer

Chef's Table: Gabriel van der Wal

Dinsdag 21 juni was het team van De Prinsenhof uit Groningen heer en meester in Hooghoudt. Chef Gabriël van de Wal en Maître Mark Lubbersen gingen aan de slag met Hooghoudt jenever. Lees meer

Kruidentuin

Hooghoudt opent eigen kruidentuin bij Borg Ewsum. De kruiden in jenever worden nu zelf verbouwd op locatie van Het Groninger Landschap. Lees meer

Premium Jenever Night

Op 18 april organiseerden we een Premium Jenever Night. De Tunes bar van het Conservatorium Hotel in Amsterdam was gevuld met bartenders uit het hele land. Lees meer

Trend: cocktails met jenever

Met behulp van een Premium Jenever Night, zoals afgelopen maandag, wil Lennart laten zien aan andere Nederlandse bartenders wat voor mooie cocktails je kan maken met jenever. Lees meer

Smaakmaker Lennart Beste Bartender

Smaakmaker Lennart Deddens is uitgeroepen tot Beste Bartender van Nederland. Zijn winnende cocktail was een unieke samensmelting van onze Smaakmakers. Lees meer

Met de Kopstoot op de foto

We weten hoe leuk het is om Kopstoot-combinaties te proeven. En als je dan eenmaal wat moois hebt ontdekt, wil je dat natuurlijk graag delen. Lees meer

Kopstoot proeven met Peter

Welke biertjes kun je het beste combineren met Bruine Jenever als ideale kopstoot? Hooghoudt Smaakmaker Peter gaat op zoek naar het juiste speciaalbier. Lees meer

Smaakmakers

Hooghoudt omarmt talent dat met eenzelfde gedrevenheid op zoek is naar het beste, het mooiste en het lekkerste. Daarom presenteren we: Smaakmakers 1888 van Hooghoudt. Lees meer

Jenever: het proces

Frank houdt van innovatie, vrijheid en het maken van lekkere dingen. Hij is pas 30, maar als meester distilleerder bij Hooghoudt is hij letterlijk de smaakmaker van het bedrijf. Lees meer

Culinaire Verleiding

Een festival met alleen maar eten klinkt de smaakliefhebbers van Hooghoudt goed in de oren! Dus op naar de Culinaire Verleiding! Lees meer

Op pad met Kensington

Hooghoudt blijft altijd dicht bij zichzelf. Kensington heeft hetzelfde karakter. Daarom gaat Hooghoudt met Kensington op avontuur. Lees meer

Zomers goud

Wij namen een kijkje in de keuken en zagen, in de aanwezigheid van Heer Hooghoudt senior himself, hoe de jenever van begin tot eind gestookt wordt. Ook proefden verscheidene mixdrankjes. Lees meer

Premium Jenever

Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Het is een nieuwe jonge jenever. Fantastisch zuiver met ongekende smaaknuances. Fluweelzacht en vol van karakter. Lees meer

Bruine Jenever

Tijdens een avontuurlijke zoektocht combineerden we wereldse smaken tot een toegankelijke, volle en zwoele jenever. Jenever van nu: Bruine Jenever. Lees meer

Rijke Jenever No.24

Geraffineerd, verfijnd en lekker zacht, dat is de Rijke Jenever No. 24. Deze jenever is verrassend frisbloemig, dankzij jeneverbes, vlierbloesem, jasmijn en lavendel. Lees meer

Premiumness met Jan Boelo

Premiumness en leer. Zo was de modeshow Chapter Friday van Smaakmaker Jan Boelo. Bekijk hier de aftermovie Lees meer

Sterren Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor 1 avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten van de culinaire verleidingen van sterren chef Steven Klein Nijenhuis. Lees meer

AlleenPuur.nl probeert de kopstoot

In de gezellige bar van Hooghoudt werden wij, het team van AlleenPuur, uitgenodigd voor een workshop Hooghoudt: Bier & Jenever tasting. Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: