Inspiratie

Hooghoudt werkt samen met talenten die met dezelfde gedrevenheid als wij op zoek zijn naar het beste, het mooiste en het lekkerste. Alom bekend of nog net niet doorgebroken, maar altijd eigenzinnig en origineel. Ontmoet hier onze Smaakmakers!

Meester distilleerder Frank

Frank houdt van innovatie, vrijheid en het maken van lekkere dingen. Hij is pas 30, maar als meester distilleerder bij Hooghoudt is hij letterlijk de smaakmaker van het bedrijf. Lees meer

Premium Jonge Jenever & Tripel

Premium Jonge Jenever is een zachte jenever met tonen van honing en steranijs in geur en smaak. De ultieme Kopstootcombinatie maak je met een tripel bier Lees meer

Barista Kyra

Kyra is barista uit Groningen. Ze experimenteert met bijzondere ingrediënten en zet haar eigen smaken op de kaart. Zo ook de Dutch Coffee van Hooghoudt. Lees meer

Limoen jenever taart

Een heerlijke frisse limoentaart met Hooghoudt Limoen jenever. Perfect voor de zonnige dagen! Lees meer

Korenwijn Manhattan

Deze cocktail heeft een pittig karakter, wat heerlijk combineert met de granige Premium Korenwijn. De smaak is een stuk complexer dan z?n bereiding. Lees meer

Oude Graanjenever & APA

Hooghoudt Oude Graanjenever is een lichtkruidige, warme jenever door de gelagerde moutwijn. Met tonen van vanille, graan en een hintje zuidvruchten. Een bier dat hier goed mee overeenkomt is een American Pale Ale (APA). Lees meer

Korenwijn & Quadrupel

Hooghoudt Korenwijn is een moutige jenever, vol kruidigheid en complexiteit. De kruidigheid van rogge geeft een stevige afdronk. Om de mout en kruidigheid in balans te houden is een quadrupel bier de beste keuze om te combineren met een Korenwijn. Lees meer

Bartender & Distiller Lennart

Lennart Deddens wilde eigenlijk altijd al échte cocktails maken in Groningen. Het eerste wat Lennart voor Hooghoudt deed was jenever terugzetten op de gin-tonic kaart. Lees meer

Gerookte ganzenborst met framboos-jenever saus

Bij feestelijke dagen hoort een feestelijk gerecht. Salade van gerookte ganzenborst met framboos-jenever saus van Rijke Jenever No. 24 bijvoorbeeld. Lees meer

Chef's Table: Gabriel van der Wal

Dinsdag 21 juni was het team van De Prinsenhof uit Groningen heer en meester in Hooghoudt. Chef Gabriël van de Wal en Maître Mark Lubbersen gingen aan de slag met Hooghoudt jenever. Lees meer

Bittersweet Symphony

Ontdek deze heerlijke aperitief! Een bitterzoete symphony van Hooghoudt Premium Jonge Jenever met Italian Vermouth en soda. Lees meer

Bier-sommelier Peter

Peter is de drijvende kracht achter prachtpub The Dog?s Bollocks brouwt en distilleert zelf in Mofongo?s Distillery. Als bier-sommelier heeft hij een voorliefde voor moutwijn, de basis van jenever. Lees meer

Rijke Jenever No 24. Sushi

De Rijke Jenever No. 24 heeft veel florale tonen van lavendel en jasmijn. De Rijke Jenever No. 24 combineert daarmee erg goed met vis. Zo ook met sushi, een spannende vervanger voor de traditionele sake. Lees meer

Koud Vuur & Bruine Jenever

Probeer de Kopstoot met Baxbier Koud Vuur en Bruine Jenever! Gebrande tonen en smaken en geuren komen geweldig samen in deze oer-Groningse combi! Lees meer

Kruidentuin

Hooghoudt opent eigen kruidentuin bij Borg Ewsum. De kruiden in jenever worden nu zelf verbouwd op locatie van Het Groninger Landschap. Lees meer

Korenwijn & Ginger Ale

Een lekkere frisse mix met de verrassende granigheid van de Korenwijn. Lees meer

Culinair expert Laurens

Laurens is de meest gastvrije man van de regio, misschien wel van heel Nederland. En als iemand weet hoe je lekker nog lekkerder maakt, is hij het. Lees meer

Trinitas Tripel & Premium Jenever

Probeer de Kopstoot met Jopen Trinitas Tripel & Premium Jenever. Een krachtige kopstoot met een fijn mondgevoel en een prettige zuurgraad. Lees meer

Dutch Negroni

De Dutch Negroni is de bartenders drink: van 9 op de 10 bartenders is dit het favoriete drankje Lees meer

Mode-ontwerper Jan Boelo

Jan Boelo is modeontwerper met een grote liefde voor ambacht en oog voor kwaliteit. Hij brengt premiumness ? en hij ontwierp dan ook ons Premium shirt. Lees meer

Zware Jongen & Premium Jenever

Probeer de Kopstoot met Maallust Zware Jongen Tripel en Premium Jenever! Deze geweldige romige en zachte tripel van 9% is een topcombi met Premium Jenever. Lees meer

Martinez

De Martinez is een van de voorlopers van de Martini. Een stevige cocktail met een lekkere balans tussen kruidig, pittig en zoet. Lees meer

Graanjenever met notenworst

Hooghoudt Originele Oude Graanjenever met (wal)notenworst is een mooie combinatie voor de borrel. Het notige karakter van de worst past namelijk uitstekend bij het notige bestanddeel van de moutwijn in de Originele Oude Graanjenever. Lees meer

Extra Stout & Premium Jenever

Probeer de Kopstoot met Jopen Extra Stout & Premium Jenever. Een zachte kopstoot die balans brengt. Lees meer

Trend: cocktails met jenever

Met behulp van een Premium Jenever Night, zoals afgelopen maandag, wil Lennart laten zien aan andere Nederlandse bartenders wat voor mooie cocktails je kan maken met jenever. Lees meer

Dutch Storm

Dutch Storm, een spicy herbal cocktail die toch makkelijk drinkbaar is. Een mooie interactie tussen de complexiteit van Kalmoes Beerenburg en het scherpe randje van ginger beer. Lees meer

Quadrupel & Bruine Jenever

Probeer de Kopstoot met Kasteel Cuvee de Chateau Quadrupel en Bruine Jenever! Een topcombi door de volle smaak en geur van rozijn en chocolade in het bier. Lees meer

Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor één avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten woensdag van de culinaire verleidingen van chef-kok Miguel Sakarov. Lees meer

Snowwhite

Een vriendelijke versie van de kopstoot, gevangen in een glas. Lees meer

Bruine Jenever Brownies

Door de volle, zwoele smaak is Bruine Jenever heerlijk in combinatie met chocola, bijvoorbeeld in chocoladebrownies. Lees meer

Old Ginger

In deze karakteristieke mix komt de Oude Graanjenever goed tot zijn recht. De Old Ginger is ideaal als je toe bent aan een fris drankje met ballen. Lees meer

Smaakmaker Lennart Beste Bartender

Smaakmaker Lennart Deddens is uitgeroepen tot Beste Bartender van Nederland. Zijn winnende cocktail was een unieke samensmelting van onze Smaakmakers. Lees meer

Old Fizzy Falcon

Deze klassieker is fris met een licht zuurtje. De granigheid van de Oude Graanjenever en de pittigheid van de Bitter Lemon maken dit een mix met een volle smaak. Lees meer

Risotto met gemarineerde kippendijfilet

Gebruik de Bruine Jenever eens voor een mooie risotto met gemarineerde kippendijfilet. De jenever geeft de marinade een stevige, zwoele bite. Lees meer

Met de Kopstoot op de foto

We weten hoe leuk het is om Kopstoot-combinaties te proeven. En als je dan eenmaal wat moois hebt ontdekt, wil je dat natuurlijk graag delen. Lees meer

Before Gin Fizz

De Before Gin Fizz is een frisse, complexe cocktail met de lekkere granige bite van de Oude Graanjenever. Lees meer

Kopstoot proeven met Peter

Welke biertjes kun je het beste combineren met Bruine Jenever als ideale kopstoot? Hooghoudt Smaakmaker Peter gaat op zoek naar het juiste speciaalbier. Lees meer

Korenwijn Old Fashioned

Een echte klassieker onder de cocktails. De Korenwijn is krachtig van smaak en krijgt in deze cocktail een subtiel zoetje. Lees meer

Bruine Jenever Borrelhapjes

Een recept voor heerlijke gevulde dadels en vijgen met Bruine Jenever. Een letterlijk borrelhapje dus. Perfect voor dit herfstrecept door de volle en zwoele smaakcombi van kandij, kaneel en vanille. Lees meer

Korenwijn & Soda

Een frisse, avontuurlijke mix waarin de granigheid van de Korenwijn verrassend naar voren komt. Lees meer

Premium Jenever met carpaccio

Hooghoudt Premium Jenever is heerlijk in combinatie met rundercarpaccio. Een heerlijke, pure en frisse combinatie! Lees meer

Jenever: het proces

Frank houdt van innovatie, vrijheid en het maken van lekkere dingen. Hij is pas 30, maar als meester distilleerder bij Hooghoudt is hij letterlijk de smaakmaker van het bedrijf. Lees meer

Rusty Nail Twist

Ontdek onze twist op de Rusty Nail, gemaakt met Hooghoudt Zachtbitter en Korenwijn. Lees meer

Zachtbitter & Ginger Ale

Een heerlijk zachte mix van kruiden is Hooghoudt Zachtbitter gecombineerd met Ginger Ale. Vol van smaak met een klein beetje pit. Lees meer

Herbal Collins

Ontdek de Herbal Collins, een friskruidige cocktail met Hooghoudt Kalmoes Beerenburg. Lees meer

Dirty Genever

Door de volle, zwoele smaak is Bruine Jenever heerlijk in de mix met Ginger Ale. Bekijk hier hoe je deze verrassende mix maakt. Lees meer

Zomers goud

Wij namen een kijkje in de keuken en zagen, in de aanwezigheid van Heer Hooghoudt senior himself, hoe de jenever van begin tot eind gestookt wordt. Ook proefden verscheidene mixdrankjes. Lees meer

Bruine Jenever Ginger Beer

Door de volle, zwoele smaak is Bruine Jenever heerlijk in de mix met Ginger Beer. Bekijk hier hoe je deze pittige mix maakt. Lees meer

Rijke Jenever No.24 met mosselen.

De Rijke Jenever No. 24 heeft veel florale tonen van lavendel en jasmijn. Deze jenever combineert onder andere erg goed bij mosselen. Lees meer

Graanjenever met fenegriekkaas

Een ideale borrelcombinatie: Hooghoudt Originele Oude Graanjenever met fenegriekkaas en ricottadip met speculaaskruiden en cashewnoten. Lees meer

Bruine Jenever Sprite

Een kroegklassieker eigentijds gemaakt. 7up of Sprite met de kruidige Bruine Jenever. Lees meer

Premium Twist

Een heerlijke frisse combinatie van Hooghoudt Premium Jonge Jenever met Tonic, makkelijk te maken maar wel ultiem genieten. Lees meer

Rijke Jenever No. 45 met paté

Rijke Jenever No. 45 is een smaakvolle combinatie met paté en pruimencompote. Lees meer

Tiramisu met Bruine Jenever

Door de volle, zwoele smaak is Bruine Jenever heerlijk in combinatie met chocola, bijvoorbeeld in tiramisu. Lees meer

Kalmoes & Cola

Maak de Kalmoes Beerenburg met cola! Lees meer

Fizzy Falcon

De klassieke "straaljager" (jenever met bitter lemon) is een frisse, zomerse mix met een licht zuurtje. Lees meer

Beerenburg Negroni

Maak een variant op de Negroni met Beerenburg door de Vermouth te vervangen door Hooghoudt Beerenburg. Lees meer

Dutch Marguerite

De Marguerite komt uit de hoogtijdagen van de cocktailwereld begin 19e eeuw. Zowel qua bereiding als smaak is dit een complexere cocktail. Lees meer

Light & Cloudy

Deze frisse mix valt in de categorie ?easy drinking? en maak je in een handomdraai. Lees meer

Cola Beerenburg met twist

Maak de klassieke Groninger Longdrink: Cola Beerenburg! Wil je er een twist aangeven? Squeeze de helft van een halve citroen en voeg gedroogde sinaasappelschijfjes toe. Lees meer

Bruine Jenever Lemonade

Een lekkere verfrissende mix is Hooghoudt Bruine Jenever met lemonade. Ontdek hier hoe je deze frisse mix maakt. Lees meer

Hooghoudt Smash

Shake de Hooghoudt Smash, een twist op de Amerikaanse Whiskey Smash. Een verfrissende cocktail met munt en citroen, zomerser wordt het niet! Lees meer

Sterren Chef's Table

Onze Proefruimte in de distilleerderij was voor 1 avond een sterrenrestaurant. 19 gasten genoten van de culinaire verleidingen van sterren chef Steven Klein Nijenhuis. Lees meer

Bruine Jenever Icebreaker Punch

Door de volle, zwoele smaak is Bruine Jenever heerlijk in een zomerse punch. Ontdek hier hoe je zo'n leuke variant maakt. Lees meer

Dutch Coffee

Probeer Hooghoudt Bruine Jenever eens in de koffie met geslagen room: Dutch Coffee! Een heerlijk verwen-moment. Lees meer

AlleenPuur.nl probeert de kopstoot

In de gezellige bar van Hooghoudt werden wij, het team van AlleenPuur, uitgenodigd voor een workshop Hooghoudt: Bier & Jenever tasting. Lees meer

Dutch Frappuccino

Een bijzonder koffierecept: de Dutch Frappuccino. Een koude koffie, waar je toch warm van wordt in de wintermaanden door het scheutje Hooghoudt Zachtbitter. Lees meer

Dutch Iced Coffee

Ontdek de heerlijke romige Dutch Iced Coffee met Bruine Jenever gemaakt door onze smaakmaker & barista Kyra Vellinga. Lees meer

Iced Coffee Rijke Jenever No.24

Geniet eens van de bijzonder frisse combinatie van de Hooghoudt Rijke Jenever No.24 in de Iced Coffee. Lees meer

Kalmoes Beerenburg Iced Coffee

Een zachte Braziliaanse koffie gecombineerd met de kruidige Hooghoudt Kalmoes Beerenburg in een iced coffee, ontdek hoe lekker dit is! Lees meer

Zachtbitter mocha

Warm op en verwen jezelf met een Zachtbitter Mocha, een kruidige combinatie van koffie, chocolademelk en Zachtbitter van Hooghoudt. Lees meer

Bruine Jenever Colada Punch

Door de volle, zwoele smaak is Bruine Jenever heerlijk in een zomerse punch. Ontdek hier hoe je zo'n leuke variant. Lees meer

Hagel & Donder Macchiato

Een volwassen twist op het anijs met melk drankje van vroeger is Hooghoudt Hagel & Donder macchiato. Lees meer

Premium Fizz

Een heerlijke frisse cocktail van Hooghoudt Premium Jenever met een zuurtje van citroen. Lees meer

Bruine Jenever Cola

Een lekkere mix is Hooghoudt Bruine Jenever met cola. Zo gemaakt, dus gauw genieten! Lees meer

Wims Cup

Ideaal voor in het voorjaar of de zomer, deze vrolijke cocktail genaamd Wims Cup. De Groningse variant met Hooghoudt Beerenburg op Pims Cup. Lees meer

John Collins

Een heerlijke frisse cocktail voor de zomer is de John Collins met Hooghoudt Premium Jenever. Het ultieme zomerdrankje! Lees meer

Bruine Jenever Daisy Punch

Door de volle, zwoele smaak is Bruine Jenever heerlijk in een zomerse punch. Ontdek hier zo'n leuke variant genaamd de Daisy Punch. Lees meer

Premium Negroni

De Negroni is de bartenders drink: van 9/10 bartenders is dit het favoriete drankje. Daarnaast is het een ultieme aperitivo cocktail als je 'm straight up drinkt (zonder ijs). Zo komen de ingrediënten het beste tot hun recht. Lees meer

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: