Onze nieuwste ontdekking

Premium Jenever

Onze meester-distilleerder Frank maakte de zachtste jenever tot nu toe: Hooghoudt Premium Jenever. Bartender Lennart proefde en wist dat het goed was. Puur of in de mix met tonic, Premium heeft karakter en een fluweelzachte afdronk. Lennart en Frank zijn twee van onze Smaakmakers en zetten de toon met hun ontdekkingen. Heb jij Premium Jenever al geproefd?

Fluweelzacht met karakter

Hooghoudt Premium Jenever is onze nieuwste ontdekking. Het triple gestookte kruidendistillaat geeft deze jonge jenever ongekende smaaknuances en een fluweelzachte afdronk. Natuurzuiver water uit de Drentse Aa en een rijke mix van kruiden als venkelzaad, oranjebloesem, kardemom, jeneverbes en vlierbloesem geven de jenever haar verfijnde karakter. Dat maakt Premium Jenever lekker om puur te drinken of in de mix met tonic en een partje grapefruit.

Lees meer
Fluweelzacht met karakter
zo maken we hem

Koperen ketel

Ongekende smaaknuances heb je niet zomaar. Aan de basis ligt moutwijn, verzacht door houtlagering, met over kool gefilterde alcohol. Meester-distilleerder Frank voegde daarna een speciaal triple gestookt kruidendistillaat toe van jeneverbes, iriswortel en steranijs. Drie keer gestookt om alleen de fijnste aroma’s over te houden. Dat doet hij in een traditionele koperen distilleerketel. Ieder kruid heeft zijn eigen distilleer- en extractieproces. Het is hem bovendien gelukt om rauwe, onverhitte heidehoning in de Premium Jenever te verwerken. Nadat ze negen weken op de week liggen, laten we alle kruidenextracten nog twee weken huwen. En dan, dan is onze Premium Jenever af.

Ontdek meer
nu bij gall&gall

Kopstootkabinet

De fluweelzachte Premium Jenever gaat heel mooi samen met andere smaken. Dat maakt onze nieuwste ontdekking de perfecte match voor de Oer-Hollandse Kopstoot: een combinatie van speciaalbier en een glaasje jenever. Twee bijzondere karakters die elkaars smaken verrijken. Drink de jenever slokje voor slokje naast je biertje. In ons Kopstootkabinet, samengesteld door de kenners, combineren we Premium Jenever met twee mooie Jopen-bieren. Krachtig genieten met een explosie van smaak. Koop 'm nu bij Gall&Gall!

Koop nu
0 Kopstootkabinet 0
ontmoet & raak geïnspireerd

Smaakmaker Peter

Peter is een Smaakmaker in de letterlijke zin van het woord. Als (aankomend) bier-sommelier heeft hij een voorliefde voor moutwijn, de basis van jenever. Hij heeft dus ook een groot hart voor jenever: “Jenever is een oerproduct”. Neem daarbij zijn andere liefde, (speciaal)bier, en je snapt waarom hij zich heeft gestort op het ontdekken van nieuwe Kopstootcombinaties.

Meer over Peter

18 years or
older?