Voor meer informatie over het desinfecteermiddel en het plaatsen van orders kunt u mailen naar Gerard.tenWestenend@hooghoudt.nl.
The rawest gin in the world is not gin... It's Holland Gin

The rawest gin in the world is not gin... It's Holland Gin

14-08-2020

De oorsprong van Holland Gin en Gin – en daarmee ook de verschillen – vinden we in jenever. Gin is een verbasterde vorm van jenever die de Engelsen hebben gecreëerd naar aanleiding van de Hollandse jenever in de 18e eeuw. In de basis komt Gin neer op een combinatie van neutrale alcohol en distillaten van kruiden en specerijen, terwijl bij jenever juist de in koperen ketels gestookte moutwijn een verplicht ingrediënt is. Deze moutwijn zorgt voor een rijke en granige smaak waardoor alcohol niet alleen de smaakdrager van de drank is, maar juist de smaakmáker. 

De naam Holland Gin kent daarentegen zijn oorsprong in Amerika, waar jenever ontzettend populair was in de periode voorafgaand aan de drooglegging in 1920. Om het onderscheid tussen gin en jenever aan te geven werd Holland Gin gebruikt om die twee van elkaar te onderscheiden. Waarbij de smaak van Holland Gin zich kenmerkte door het volle en rijke karakter van in koperen ketels gestookte moutwijn. 

En als je dus goed kijkt naar het etiket van Hooghoudt RAW Genever, zie je dat we onze RAW Genever ook Holland Gin noemen. Waarom? Omdat deze jenever gemaakt is van 100% moutwijn. Hooghoudt RAW Genever heeft een fris en kruidig karakter en tegelijkertijd een volle rijke graansmaak in combinatie met jeneverbes en specerijen zoals zoethout, steranijs en kaneel. Hooghoudt RAW Genever is een jenever voor iedereen die van moutige tonen houdt. Tonen die je bijvoorbeeld ook in sommige whisky’s en speciaalbieren tegenkomt. Een stoere en stevige jenever.

En hoe drink je dat dan? Nou bijvoorbeeld met tonic of grapefruit soda. Lekker man!

 

 
 

18 years or
older?