Eigen Kruidentuin

Eigen Kruidentuin

29-06-2016

Kruiden in jenever worden nu zelf verbouwd op locatie van Het Groninger Landschap.

Groningen, 29 juni 2016 – Verschillende kruiden die te proeven zijn in de jenevers van Hooghoudt, worden vanaf dit voorjaar verbouwd op Borg Ewsum, het landgoed dat in beheer is van Het Groninger Landschap. Hier wordt al eeuwenlang gezaaid, verspeend en opgepot. Het Groningse karakter van Hooghoudt is dan ook een mooie regionale verbinding met de kruidentuin.  Hooghoudt zal haar producten verrijken met de eigen verbouwing van lokale producten en legt daarbij de nadruk op het ambachtelijke proces en de rol van 100% natuurlijke producten. 

“Toen ik vijf jaar geleden bij Hooghoudt kwam, werd er hard gewerkt, maar te weinig verteld. Terwijl er een prachtig historisch en ambachtelijk product gemaakt wordt in de distilleerderij. Dat ambacht en de kracht van natuurlijke producten willen we nu weer met iedereen delen. Het liefste op een manier die past bij onze regionale verbondenheid. Borg Ewsum is de perfect plek om de rijkheid van jenever te laten zien”, aldus Arno Donkersloot, directeur Hooghoudt.

Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap, is erg blij met de samenwerking met de Groningse jenever distilleerderij:  “Wij zijn altijd op zoek naar betrokken, Groninger bedrijven waar we samenwerkingen mee aangaan. Dit project met Hooghoudt is een uniek voorbeeld van hoe je elkaar als Groningse organisaties kunt versterken. Door landgoed Ewsum en haar historische tuinen te koppelen aan de jenever van Hooghoudt, ontstaat er een uniek Gronings product. Een product waarvan de kruiden bij een historische borg worden geoogst.”

Jacob Hooy, de originele kruidenleverancier van Hooghoudt, zal uiteraard niet vervangen worden. De lokale producten zijn juist een toevoeging waarmee de komende tijd met jenever geëxperimenteerd gaat worden. Jacob Hooy blijft zijn kruiden, met kwaliteit sinds 1743, aan Hooghoudt leveren. 

  

  

 

18 years or
older?