Infused #3

Infused #3

04-06-2019

De champagne onder de jenevers


Amsterdam, 27 mei 2019. Wat begon als een spannend experiment is door zijn grote succes nu al toe aan zijn derde editie. De Hooghoudt Infused Serie. Top jenevers ontwikkeld in co-creatie met de beste bartenders van Nederland. Het absolute neusje van de zalm. Authentiek en ongepolijst. Eenmalig geproduceerd in small batches van slechts 300 liter. Niet te missen voor de echte jenever liefhebber.

De Infused #3 staat niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk op grote hoogte. Die is namelijk ontwikkeld samen met sterrenchef en bartenders van Juniper & Kin, de cocktailbar in één van de hoogste panden van Amsterdam. Op 21e verdieping om precies te zijn. Vandaar ook 21% moutwijn. De verse kruiden voor de Infused #3 komen trouwens van nog hoger. Vanuit de kas die boven op het dak staat. Om er een paar te noemen: aardbeiblad, duizendblad en koriander. Smaaksignatuur: Luxe. Extravagantie. Classic champagne.

Om van te nippen. Om door je mond te laten rollen. Liefst in slow motion. Om zo lang mogelijk van te genieten. Zo rijk en mooi kan jenever zijn.


Ingrediënten

  • Classic moutwijn: De basis van Infused #3 is 21% moutwijn, dit percentage hebben we gekozen omdat de jenever is ontwikkeld op de 21ste verdieping van het QO hotel Amsterdam, in de Juniper & Kin bar.
  • Jeneverbes: Voor een kruidig en verfrissende smaak met een lichte bitter.
  • Aardbeiblad
  • Duizendblad
  • Koriander

Alcoholpercentage: 40%

Makers
Voor de Infused #3 tekenden chef Alexander Brouwer en bartender Yoel van Eer van Juniper & Kin cocktailbar, bartender Vitaly Alekseyev en onze eigen Hooghoudt brand ambassador Marie-Louise Taal. Dit onder het toeziend oog van meester distilleerder van Hooghoudt Frank Leystra. 


Selected bars
De Hooghoudt Infused Serie. Infused by bartenders. Approved by Hooghoudt. Van bartenders voor bartenders. Exclusief verkrijgbaar in geselecteerde cocktailbars:


Amsterdam


Rotterdam

  •