Fladderakdag

1997

Met de Fladderakdag op 22 oktober 1997 redt Bert Hooghoudt een geliefd drankje.

Fladderak
Hooghoudt bereidt nu ruim een eeuw Fladderak, het geliefde drankje van citrusvruchten als citroen en een geheim recept van onder meer anijs en een snufje kaneel. Maar de verkoop stagneert en Bert Hooghoudt besluit tot een Fladderakdag. Op die dag kunnen liefhebbers nog een laatste keer genieten van een Fladderak. De massale belangstelling en aandacht van lokale en landelijke media, zorgt ervoor dat de vraag naar Fladderak weer toeneemt.

Liefde voor het traditionele
Op 14 oktober 1997 laat Bert Hooghoudt weten dat Fladderak toch in het assortiment blijft: "Door u is het product Fladderak een geheel nieuw leven begonnen." De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken in Groningen ontving de opbrengst van de Fladderakdag. Daarmee onderstreept het familiebedrijf de band met provincie en stad. "Voor veel mensen heeft het een historische waarde", vertelt Bert aan een verslaggever van de Telegraaf:

"Ineens was er veel belangstelling en kreeg je een sfeer van: dat product willen we redden! Zo zie je dat de liefde voor het traditionele Nederlands gedistilleerd wel degelijk leeft."

18 years or
older?