Chef's Table: Werner Drent

Chef's Table: Werner Drent

21-12-2016

Van stamppot een culinair hoogstandje maken? Werner Drent weet hoe dat moet. Tijdens zijn overname van onze distilleerderij maakte hij drie verschillende gangen met stamppotjes en serveerde daarnaast nog een hoofdgerecht en dessert. Allemaal met jenever.

"Ik vond het heel verrassend om te proeven wat je met stamppot en jenever kunt doen. Ook de rondleiding en ambience van de distilleerderij bevielen erg goed."

Drent presenteerde een prachtig vier-ganger diner, dat begon met een amuse van een eierbal gevuld met rucola stamppot en een kwarteleitje, bereid met Hooghoudt citroenbrandewijn en mayonaise.

Daarna werd het voorgerecht geserveerd: een stamppot van waterkers en amandelen met dadels gemarineerd in Hooghoudt Oude Jenever, met groene kruidenolie, radijs en couscous van paarse bloemkool.

Als hoofdgerecht schotelde hij de 20 enthousiaste gasten een stoofschotel voor van het hert, bereid met Hooghoudt Kalmoes Beerenburg. Geserveerd met gesmoorde knolselderij, koekjes van selderij, geroosterde bloemkool en gepofte aardpeer.

Het dessert bestond uit cheesecake met wortelpannacotta, chocoladekoekjes crumble en een wortel-gember winegum, gemaakt van Hooghoudt Bartender's Choice Ginger Daisy.

De heerlijke avond werd afgesloten met een geitenkaasje, gemarineerd in Rijke Jenever No. 67 met een broodje van stamppot boerenkool en zoetzure boerenkool.

"Het was heel interessant om te proeven hoe goed jenever bij gerechten smaakt, zeker als je de juiste combinatie weet te vinden!"

 

 

18 years or
older?