Voor het perfecte kopstootje

Kopstoot

Dat hadden we voor ogen toen we twee vakmannen en bevriende Groningse Smaakmakers vroegen om een biertje voor ons te brouwen: bier-sommelier Peter Torenbosch en -brouwer Jeroen Bax. Na tientallen verschillende experimenten kwamen ze tot een tripel, waarvan de receptuur geïnspireerd is op onze Premium Jonge Jenever. Voor het perfecte kopstootje!

 

De kunst van het distilleren

De kunst van het distilleren

Jenever en bier passen zo goed bij elkaar omdat ze grotendeels hetzelfde worden gemaakt. Eenvoudig gezegd: jenever is doorgestookt jongbier (zonder hop) dat wordt gedistilleerd met jeneverbes en kruiden. Om de zachtheid van onze Premium Jonge Jenever te matchen met de kenmerkende bitter sweet symphony van een tripel, gebruikten de mannen in hun recept onder andere jeneverbes, steranijs en zoete granen. (Voor de ware liefhebber: 75% pale mout, 15% cara mout, 10% tarwe mout.)

Innovatieve zoektocht

Toen Peter en Jeroen begonnen te experimenteren met jenever en bier, stapten ze direct in de voetsporen van onze overgrootoma Grietje Hooghoudt. In een tijd dat vrouwen nog niet eens stemrecht hadden,  zette zij letterlijk eigenhandig de distilleerderij op en stond zij al achter de ketels. Daarmee zette ze de toon voor wat later onze missie werd: de oneindige, innovatieve zoektocht naar de lekkerste smaken.

Innovatieve zoektocht
Voor Groningers, door Groningers

Voor Groningers, door Groningers

Ons Hooghoudt bier is in Groningen gebrouwen en gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, die we geheel tot hun oorsprong kunnen herleiden. Daarmee is het ?echt bier voor de avontuurlijke ontdekker en bierliefhebber?, aldus deze vakidioten, die dan ook maandenlang bezig waren tot dit verdomd lekkere bier te komen. Van Groningers, voor Groningers, want voorlopig is dit bier alleen voor onze Noordelijke vrienden beschikbaar. Sterker nog: we hebben slechts 100 fusten afgevuld voor de mooiste zaken van de stad.

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: