
Franse Wintertarwe
Voor onze jenevers maken we gebruik van graanalcohol uit Franse wintertarwe. Dit is een zachte en zuivere graanalcohol vanwege de soort graan en de manier waarop de alcohol verkregen wordt. Bij de graankorrels van deze tarwe is de korrel hard en bij het malen kan het vliesje om de graankorrel gemakkelijker worden gescheiden van de korrel. Het vliesje kan ongewenste smaken afgeven omdat er veel eiwitten in zitten. Bij het distilleren ontstaan er dan zwavelverbindingen die een ongewenste smaak kunnen afgeven. Deze ongewenste smaak kan worden omschreven als de smaak/geur van verrotte eieren. Doordat de korrel dus goed gescheiden kan worden van het vliesje, hou je alleen de smaakmaker voor de alcohol over, de graankorrel zonder vlies. Graanalcohol heeft een hogere kwaliteit dan alcohol uit suikerbieten (melasse alcohol). Melasse alcohol bevat vaak minder zuivere delen vanwege bepaalde stoffen uit suikerbieten en is scherp en zoet van smaak. Om alle ingrediënten die aan producten worden toegevoegd nog beter tot hun recht komen en de smaak van elk ingrediënt niet te verliezen, is een zachte en zuivere alcohol, zoals graanalcohol, meer geschikt voor onze jonge jenevers. Fris en granig. Het extract dat daaruit komt, melangeren we met vruchtensappen, suikerstroop en alcohol.
Smaak: Zuiver en fris.
Proces: Kolomdistillatie. 96% Alcohol.
Herkomst: Franse wintertarwe.
Ambitie: Graanalcohol uit eigen stook met tarwe uit Groningen.