Wilhelmus Oranje Likeur

Wilhelmus Oranje Likeur

Smaak


In 1988 bestond Familiedistilleerderij Hooghoudt precies 100 jaar. Ter ere daarvan kregen wij het predicaat Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking van Hare Majesteit de Koningin toegekend. Een mooi moment voor wijlen Hero Jan Hooghoudt (derde generatie Hooghoudt) om een bijzondere Oranjelikeur te ontwikkelen: de Wilhelmus-likeur.

Wilhelmus Oranje Likeur is getrokken van de zuivere schillen van sinaasappels uit het Middellandse Zeegebied. De oorspronkelijke keuze van Hooghoudt om hier een likeur van te stoken zorgt ervoor dat Hooghoudt Wilhelmus toegankelijker en zachter is dan de traditionele Oranje Bitters.

In 2015 bestond ons Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar en heeft Hooghoudt een limited Edition uitgave Wilhelmus van 14,9% gemaakt. Iets lager in alcohol, maar nog altijd op basis van haar originele en vertrouwde receptuur met de zuivere schillen van sinaasappels uit het Middellandse Zeegebied. 

In 2018 kwam de Koning zelf naar Groningen, onze stad, de thuishaven van Familiedistilleerderij Hooghoudt sinds 1888. Bovendien voeren wij ons predicaat Hofleverancier in 2018 precies 30 jaar met eer en trots. Volop reden om ook dit jaar Wilhelmus 14,9% weer uit te brengen.

Leve de Koning! Proost!

 

 

18 years or
older?