Premium Jonge Jenever

Premium Jonge Jenever

Smaak


Onze nieuwste trots
Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Het is een nieuwe jonge jenever. Fantastisch zuiver met ongekende smaaknuances. Fluweelzacht en vol van karakter. Verfijnd én uitgesproken, dankzij een wel heel speciaal triple gestookt kruidendistillaat van jeneverbes, iriswortel en steranijs. Vleugjes vlierbloesem en kardemom maken de 100% natuurlijke en fluweelzachte jenever onweerstaanbaar.

Het is gelukt
Het vraagt ultieme beheersing van het complexe distilleerproces, maar het is gelukt! Dankzij Grietje, de handgemaakte distilleerketel, vernoemd naar de medeoprichtster van de familiedistilleerderij en dankzij meester-distilleerder Frank Leystra. Samen wisten ze te komen tot een wel heel speciaal triple gestookt kruidendistillaat van jeneverbes, iriswortel en steranijs. Het geeft de Hooghoudt Premium Jonge Jenever ongekende smaaknuances. 

Vakmanschap, liefde & geduld
Jenever maak je niet zomaar. Het vangen van smaken is namelijk een hele kunst. Met meester distilleerder Frank Leystra ontstaan jenevers waarin traditie en vernieuwing elkaar vinden. Frank: ''Er zitten veel meer ingrediënten in dan in gewone jenever en elk ingrediënt wordt verwerkt met een eigen proces. Elk kruid heeft zijn eigen distilleer- of extractieproces, de alcohol wordt over kool gefilterd en de moutwijn verzacht door houtlagering. En de rauwe, onverhitte heidehoning... Deze smaak is heel sterk en bijzonder, maar lastig verkrijgbaar en te verwerken in jenever. We hebben moeten puzzelen, maar er is een speciale manier gevonden om de honing zonder verhitting stabiel in deze jenever te krijgen.''

'Als Grietje stookt wordt het bijzonder'
Het vangen van smaken is een hele kunst, want alles moet kloppen. Een extract kun je stoken, het distilleren. Door verhitting hou je alleen de fijne aroma's over. En die willen we zo graag hebben. We gebruiken hiervoor een traditionele, handgemaakte koperen distilleerketel. Hiermee kunnen we met nog meer eigen, natuurlijke ingrediënten de lekkerste smaken creëren. De ketel is vernoemd naar de oprichtster van Hooghoudt: Grietje. Zo eren we de moeder van onze familiedistilleerderij.

Triple gestookt
Een speciaal triple gestookt kruidendistillaat geeft Hooghoudt Premium Jonge Jenever ongekende smaaknuances. Drie keer stoken, zorgt voor een extra fijne smaak. Het zachte distillaat bevat o.a. jeneverbes, iriswortel en steranijs. Extracten van venkelzaad, oranjebloesem en kardemom geven Premium Jenever iets zoets en bloemigs.

Aan de basis van Premium Jonge Jenever staan onze gelagerde moutwijn, natuurzuiver water uit de Drentse Aa en zachte, over actieve koolstof gefilterde graanalcohol. De ongekende smaaknuances van deze nieuwe jenever worden gevormd door ons triple gestookte kruidendistillaat. jeneverbes, iriswortel en steranijs worden meegestookt om de smaak- en geurcomponenten te vangen. Een uitgebalanceerde melange van venkelzaad, oranjebloesem en kardemom versterkt vervolgens de zachtheid. Tonen van Drentse heidehoning en peer zorgen voor een lichtzoete hint. We laten dit negen weken rusten voordat we het twee weken huwen. Zo maken tijd, aandacht en geduld onze nieuwste trots af.

Smaakkaart


Serve
Puur
35 ml in een tulpglaasje (temperatuur: 17 graden).

Mix
Fizzy Falcon
1/3 Hooghoudt Premium Jonge Jenever
2/3 Lemon Bitter/ Sicilian Lemonade
Limoen zeste
Muntbloem

Vul een longdrinkglas met ijs en schenk de jenever in. Voeg vervolgens de lemon bitter of lemonade toe en de zeste van citroenschil. Roer kort en serveer.

Cocktail
Premium Negroni
Schenk in een gekoeld mixing glass:
45 ml Hooghoudt Premium Jonge Jenever
20 ml Campari
30 ml Vermouth
Voeg voor meer diepgang 2 dashes orange bitters toe

Roer door met veel ijs tot-ie ijskoud is. Strainen in een gekoeld cocktailglas. Garneer met een zesde van sinaasappel

Kopstootje
Probeer eens een Jopen Trinitas bij de Hooghoudt Jonge Jenever. Of eigenlijk elke tripel met een fruitige, kruidige, licht moutige en licht gebrande smaak.

Bij het eten
Onze zachte jenever komt het best tot z’n recht bij gerechten die de fijne smaken versterken – zoals een zachte boerenkaas, een salade met peer en brie of zelfs een carpaccio van rundvlees. 

18 years or
older?