Premium Korenwijn

Premium Korenwijn

Smaak


De Hooghoudt Korenwijn is een oerjenever, want er zit veel traditioneel gestookte moutwijn in. Onze Korenwijn is volgraanig en intens, maar zacht van smaak. Dat komt door onze wijze van distilleren en de combinatie van tarwe, rogge en maïs. Jeneverbes zorgt voor lichtkruidige smaaktonen.

Proef het erfgoed van onze voorouders: we maken onze Korenwijn nog altijd op traditionele wijze in een koperen ketel, op basis van ons familierecept. En dat betekent: extra veel moutwijn, een lichtkruidig jeneverbesdistillaat en een geheime combinatie van rogge, tarwe én maïs (waardoor de smaak volgranig is, maar zacht blijft).

Smaakkaart


Serve
Puur
35 ml in een tulpglaasje (temperatuur: 17 graden)

Mix
Korenwijn Gingerale
1/3 Hooghoudt Korenwijn
2/3 premium Ginger Ale
Orange zest

Vul een hi-ball glas met ijs en schenk de Korenwijn in het glas. Voeg de ginger ale toe en de orange zeste.

Cocktail
Dutch Negroni
40 ml Hooghoudt Korenwijn
30 ml Italiaanse Vermouth
20 ml Campari
2 dashes orange bitter
Sinaasappel zeste als garnering

Vul een mixing glass met ijs en voeg alle ingrediënten toe. Roer ongeveer dertig seconden en julep strain dit in een mooie, klassieke tumbler.

In een Kopstootje
Liefhebbers van intense en complexe smaken opgelet: deze moutige en kruidige Korenwijn combineert verdraaid goed met een Quadrupel.

Bij het eten
Zoek naar eten met een rijke en volle smaak, zoals bijvoorbeeld een haring, kip van de barbecue, gebakken kabeljauwfilet of vitello tonnato. Vega? Probeer een salade van quinoa, doperwt, venkel en groene olijf.

 

18 years or
older?