Jonge Dubbele Graanjenever

Jonge Dubbele Graanjenever

Smaak


Wij hebben in Groningen nét even wat meer tijd dan in de gehaaste delen van ons land. En die tijd besteden we goed! Zo distilleren we onze graanjenever twee keer om hem zachter te maken dan je zou verwachten. De kruidigheid komt van de twaalf kruiden en fruitschillen, die we zelf hebben laten trekken. Dit kost wat extra tijd, maar dan heb je ook wel een lekker volle en natuurlijke smaak – kijk maar naar de tasting notes.

Smaakkaart


Serve
Puur
35 ml in een klassiek jenever proefglas (tulp) op een temperatuur van 17 graden. 

Mix
JDG & Grapefruit
50 ml Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever
40 ml roze grapefruitsap
Aftoppen met soda water

Vul een hi-ball glas met ijs en voeg de jenever en grapefruitsap toe. Schenk daarna de soda in. Garneer met plakje roze grapefruit.

Cocktail
Raspberry Collins
50 ml Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever
25 ml citroensap
15 ml suikersiroop
15 ml frambozen coulis (of 5 verse frambozen, gekneusd in de shaker)
Dash soda
Garneren met 2 frambozen, citroen zeste en rozemarijntakje.

Doe alle ingrediënten behalve de soda in een shaker en shake het ongeveer vijftien seconden. Fine strain (met een zeefje) de cocktail over ijsblokken in een hi-ball glas. Voeg tot slot de dash soda en garnering toe. 

Kopstoot
Tarwebier wil je hierbij proeven! Bijvoorbeeld een IJwit of een Belgisch witbier. Als-ie maar een tikje zurig en fruitig is.

Culinair
Gooi hier maar wat lekker vettigs en smaakvols tegenaan: gerookte zalmfilet met verse venkel en kappertjes, gebakken witvisfilet met een dragonsaus of een lekkere (varkens-)paté.

18 years or
older?