Kracht van stad en Ommeland

Kracht van stad en Ommeland

Smaak


Zouden onze jenevers op een andere plek in de wereld gemaakt worden, dan zouden ze niet smaken als Hooghoudt. Dat is de invloed van de ingrediënten van het Groningse land, het productieproces in onze distilleerderij en van de mentaliteit van de mannen en vrouwen die er dagelijks werken.

Nuchtere Noorderlingen
Noorderlingen zijn nuchter en eigenzinnig maar ook heus vriendelijk. Misschien dat we daarom ook wel zo’n fascinatie hebben om de zachtste jenever van Nederland te maken.

Dat doen we met ingrediënten die zo veel mogelijk uit de omgeving komen, waarvan de herkomst altijd controleerbaar is. 

Zo werken we elke dag letterlijk met respect voor ons verleden. Ook is de huidige receptuur van onze jenevers nog altijd gebaseerd op de aantekeningen uit twee schriftjes van Ludolf Hooghoudt uit 1914 (één met gecodeerde ingrediënten en formules en de ander om de codes te ontcijferen). En net als alle generaties voor ons, zijn we nog altijd dagelijks bezig om die recepten nog beter te maken.

18 years or
older?