Bruine Jenever


Een verrassende en eigentijdse jenever die puur erg lekker is, maar zeker ook in de mix. Bruine Jenever is vol en warm van smaak. Naast jeneverbes proef je onder meer kaneel, vanille, zoethout, grapefruit en kandij.

Net als overgrootoma Grietje zijn we nooit echt opgehouden met nieuwe dingen uitproberen. Een van onze modernste creaties is deze Bruine Jenever, die vol en zoetig van smaak is. Naast jeneverbes proef je onder meer kaneel, vanille, zoethout, grapefruit en kandij – en die smaken vind je nergens anders dan bij Hooghoudt.

Smaakkaart

Serve
Puur
35 ml op ongeveer 12 graden in een tulp glaasje.

Mix
Dirty Genever
1/3 Hooghoudt Bruine Jenever
2/3 Ginger Ale
25 ml limoensap
Garneren met een halve uitgeknepen limoen

Schenk de jenever in een hi-ball glas gevuld met ijs. Knijp de helft van het sap van een halve limoen uit boven het glas en voeg de ginger ale toe.

Koffie
Dutch Coffee
30 ml Hooghoudt Bruine Jenever
Dubbele espresso
Ongezoete room
2 theelepels basterdsuiker

Waarom altijd maar Irish Coffee? Dit is veel lekkerder. En origineler. Verwarm een groot wijnglas voor met heet water. Klop de room halfgeslagen op. Leeg het verwarmde wijnglas. Schep 2 theelepels donkere basterdsuiker in het glas en voeg 60 ml heet water toe. Roer tot de suiker is opgelost. Schenk daar 30 ml Hooghoudt Bruine Jenever bij. Dubbele espresso (60 ml) toevoegen. Half geslagen room er bovenop schenken. Opdrinken en warm worden.

Kopstootje
Fan van Guinness? Rokerige Porters? Mooi – die passen namelijk erg goed bij onze bronstige Bruine.

Culinair
Denk: karamel. Chocolade (brownies!). Of een entrecote van de grill met een honing-mosterdsaus of een pittige kip van de barbecue.

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: