Hooghoudt

Sinds 1888

Een paar dagen na ‘Gronings Ontzet’ op 28 augustus 1888 openden Grietje en Hero Jan Hooghoudt (die van oorsprong overigens bakker was) trots de deuren van een winkel, proeverij en stokerij. Om de lekkerste dranken te maken.

Lees meer
Hooghoudt

1ste generatie: De ondernemers

Grietje en Hero Jan Hooghoudt kregen in 1888 een bijzonder idee. Het blijkt de start te zijn van een bijzondere ontdekkingstocht. In 1920 distilleerde Grietje haar eerste jenever, met de prachtige Oud-Nederlandse naam Oude Klare.

Lees meer
Hooghoudt

2e generatie: De ondernemers

Syne Brend en Ludolf Wietse Hooghoudt zetten het werk van moeder Grietje voort. Ze zijn van het experimenteren en waren hun tijd ver vooruit. Samen met zoon Hero Jan introduceert Ludolf de Jonge Dubbele Graanjenever

Lees meer
Hooghoudt

3e generatie: De marketeer en handelaar

Dankzij de handelsgeest van Hero Jan wordt de familiedistilleerderij Hooghoudt snel uitgebreid. In 1968 komt Hooghoudt als allereerste distilleerderij met een TV-commercial.

Lees meer
Hooghoudt

4e generatie: De exporteur en filosoof

We blijven voortbouwen op de waarden van Grietje, waarin de zoektocht naar de lekkerste smaken altijd de leidraad is van onze familiedistilleerderij. Bert Hooghoudt kijkt over de grens, maar ook over de grenzen van wat jenever is.

Lees meer
Hooghoudt

5e generatie: Passie en toekomst

Samen met Gerwin en Joniek, de kinderen van Bert Hooghoudt, bouwen we verder aan de familiedistilleerderij. Samen zijn we de vijfde generatie. Onze medewerkers voelen zich verbonden, de Smaakmakers maken zich hard voor vernieuwing en we werken alleen samen met leveranciers die in onze jenevers geloven.

Lees meer

Hooghoudt een begrip, sinds 1888

test test test

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: