Historie

De geschiedenis van jenever

In de 15e eeuw ontdekte men in Nederland en België dat het gebruik van jeneverbessen de smaak van hun granen distillaat verbeterde. Dit resulteerde in wat we nu kennen als jenever.

Lees meer
Historie

De geschiedenis van gedistilleerd

Jenever is een binnenlands gedistilleerde drank, maar hoe is het distilleerproces ontstaan? Oorspronkelijk is de kunst van het distilleren een Oosterse uitvinding, welke zich in de 14e eeuw via kloosters en monniken verspreidde in Europa.

Lees meer
Historie

Jeneverbes als medicijn

In de 13e eeuw wordt ons land geteisterd door de Pest. Al sinds de Oudheid staat de jeneverbes bekend om haar helende werking en tijdens de Pest werden jeneverbesjes massaal gestookt op olie, op hoop van bescherming en herstel.

Lees meer
Historie

Dutch Courage

Jenever meest karakteristieke sterke drank van Nederland! Het oudste recept van jenever stamt al uit het einde van de vijftiende eeuw, jenever gaat dus al een behoorlijk tijdje mee. In de VOC tijd verliet zelfs geen enkel schip de haven zonder een paar kruiken ‘Dutch Courage’.

Lees meer
Historie

Test Jeneverpedia 7

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce vitae maximus turpis. Phasellus eu pellentesque lectus. Praesent quam nibh, ultrices sit amet purus et, dictum sollicitudin est. Sed diam erat, lacinia sit amet efficitur ac, molestie a metus.

Lees meer

Ontstaan van Jenever & Hooghoudt

Al meer dan 500 jaar(!) is jenever een geliefde Hollandse borrel. Dit nationale distillaat met graan, jeneverbessen en kruiden als basisingrediënten is ons meest gedronken binnelandse sterke drank. Maar wat maakt dit oer-Hollandse goedje nu zo speciaal? Wij vertellen je er meer over!

hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: