Ambachtelijke Processen
Onze meester-distilleerder Frank maakt jenevers waarin traditie en vernieuwing elkaar vinden. Een goede jenever maak je niet zomaar. Elk ingrediënt krijgt een eigen behandeling en een eigen distilleren/ of extractieproces.

Het verschil tussen jonge en oude jenever
Als je denkt dat Oude Jenever langer op het vat gelegen heeft en dan Jonge Jenever heb je het toch echt mis! Maar wat is nu het echte verschil tussen jonge en oude jenever?

Macereren
Wat is macereren en wat is het effect op onze smaak? Wist jij dat wij mengsels van kruiden, specerijen en/of fruitschillen een aantal weken (soms wel 6!) laten trekken?

Distilleren
Distilleren is een techniek waarbij door middel van verdamping en daarop volgende condensatie verschillende vloeistoffen van elkaar kunnen worden gezuiverd of worden gescheiden.

Lageren
Wij laten moutwijn, graanalcohol en zelfs onze klassieker de Jonge Dubbele Graan Jenever, rijpen op eikenhouten sherryvaten of portvaten.

Jenever: Geografische Bescherming
Wist je dat Jenever een geografische bescherming heeft? Sinds 2008 heeft de Europese Commissie bepaald dat de benaming 'jenever' beschermd is.