Cocktails

Hooghoudt Old Ginger

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce vitae maximus turpis. Phasellus eu pellentesque lectus. Praesent quam nibh, ultrices sit amet purus et, dictum sollicitudin est. Sed diam erat, lacinia sit amet efficitur ac, molestie a metus.

Lees meer
Historie Jenever

De ontdekking van jenever

In de 15e eeuw ontdekte men in Nederland en België dat het gebruik van jeneverbessen de smaak van hun granen distillaat verbeterde. Dit resulteerde in wat we nu kennen als jenever.

Lees meer
Proces

Dit is het echte verschil tussen jonge en oude jenever

Als je denkt dat Oude Jenever langer op het vat gelegen heeft en dan Jonge Jenever heb je het toch echt mis! Maar wat is nu het echte verschil tussen jonge en oude jenever?

Lees meer
Smaak

Kopstootje: Ultieme smaakcombinatie

Een Kopstoot is een drankje dat ‘hard’ aankomt en bestaat uit een goed glas bier en een glaasje jenever. ! Jenever doet het goed in combinatie met frisse, kruidige of granige bieren, maar kan ook zeker naast je ‘pilsje’.

Lees meer
Historie Jenever

Hoe het distilleren begon

Jenever is een binnenlands gedistilleerde drank, maar hoe is het distilleerproces ontstaan? Oorspronkelijk is de kunst van het distilleren een Oosterse uitvinding, welke zich in de 14e eeuw via kloosters en monniken verspreidde in Europa.

Lees meer
Historie Jenever

Jeneverbes als medicijn

In de 13e eeuw wordt ons land geteisterd door de Pest. Al sinds de Oudheid staat de jeneverbes bekend om haar helende werking en tijdens de Pest werden jeneverbesjes massaal gestookt op olie, op hoop van bescherming en herstel.

Lees meer
hooghoudt

Om deze site te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voer je geboortedatum in: